Kina 6 januari.

Den 6:e januari var vi fortfarande i Hong Kong och började dagen med att åka till Ten Thousand Buddhas Monastery.
Där fanns det som namnet hintar om massor av Buddhastatyer.
Gick uppåt och uppåt för alla trappor och svettades i värmen.
Älskar denna bilden <3
Sedan kom vi upp på en av platåerna där det fnns ett litet tempel och fler statyer.
Svalkar oss lite i skuggan.
Sedan fortsatte vi uppåt mot en annan platå.
Där denna utsikt fanns på vägen upp.
Sedan neråt igen.
Med ett stopp vid fotovänlig vägg.
Efter att vi duschat av svettet på hotellet och gjort oss ordning för kvällen gick vi och köpte öl i en kiosk och sedan ner mot vattnet för att kolla på ljusshowen vid alla höghus på andra sidan. Hade endast med mig min analoga kamera och envisades med att fota utan blixt så resten av kvällen förevigades i väldigt suddigt format.
Efter ljusshowen gick vi och åt mat på den indiska restaurangen Gaylord.
När vi var mätta åkte vi över till Hong Kong Island och hängde runt på barer.
Dock så himla dyrt att köpa öl ute! Var typ billigare med drinkar eller att köpa öl på 7-eleven och hänga utanför barerna som vi gjorde senare mot kvällen. Sedan var denna dagen i Hong Kong slut.

Kina 5 januari.

Den 5:e januari var vår första heldag i Hong Kong.
Vi började dagen med att gå till Hong Kong Museum of History. Tog ju inga bilder där inne men allt fler utanför på grund av alla pastelliga hus.
Sedan promenerade vi vidare i staden.
Bland annat förbi detta snygga Space museum.
Och vidare ner mot hamnen där vi tog lite turistiga bilder.
Sedan tog vi färjan över till Hong Kong Island.
Åt lite lunch på något wrap-ställe.
Sedan tog vi massor av rulltrappor uppåt i världens längsta rulltrappssystem :))
Sedan gick vi till Hong Kong Zoological and Botanical Garden. Här står man med bästa hållningen.
Satte oss i parken en stund och andades in tropisk luft och åt glass.
Matchande vänner.
Sedan tog vi färjan över till andra sidan igen för att lämna av väskor innan vi åkte till en marknad i Mongkok.
Då hade jag endast med mig min analoga kamera så denna bild får representera resten av kvällen. Gick efter marknaden till en vegetarisk restaurang i området för att sedan avsluta kvällen på en bar i närheten av hotellet med en drink.

Valborg och 1:a maj.

För några söndagar sedan var det Valborg och då vankades det Hanami i Botaniska Trädgården.
Var typ första dagen då man kunde sitta utan jacka så hade därför picknick tillsammans med halva Göteborg.
Johan och Astrid hade också självklart med sig lite spel i väskan.
Efter picknicken tog vi spårvagnen hem igen och festade till det med öl och körsång till Green Day. Senare kom Astrid och Johan hem till oss och fortsatte öldrickandet och Green Day-lyssnandet.
Dagen efter var det 1:a maj och jag och Alexander gick med i F!-tåget.
Hjärtan spreds på marken.
Stötte på Ida och Lollo när vi kommit fram till Storan.
Därefter gick vi och letade efter mat och hamnade i Kungsparken med mat från Foodtrucksen vid Grönsakstorget.
När det började blåsa lite kyliga vindar och min min mer började se ut som på bilden tog vi spårvagnen hem igen och så var det 1:a maj-firandet slut för detta året.

-

Har tänkt blogga så himla många gånger den senaste veckan men har aldrig blivit av. Mest kanske för att jag inte haft tid eller orkat redigera bilder som jag faktiskt för en gång skull har tagit. Har i alla fall sen sist hunnit med att fira Valborg, gått med i F!-tåget på 1:a maj och dansat en sista gång på Jazzhuset i lördags som nu stänger ner. Så många kvällar som man tillbringat där i sina dagar. Från att man gick på gymnasiet och "glömde" av att sista bussen tillbaka till Ale slutat gå innan de stängde och mamma fick hämta upp en vid Vasagrillen mitt i natten och när man drog dit Alexander första gången vi träffades till våren då vi hängde där varje torsdag på grund av att jag och Johanna var vimmelfotografer. Undrar lite vad som händer med Göteborg då det känns som om staden ligger i någon period av förändring där allt blir nytt och utbytt. Tips på andra bra ställen att gå till i Göteborg mottages med tacksamhet i kommentarsfältet... I alla fall! Innan vi gick till Jazzhuset i lördags hängde jag med min familj ute vid havet en sväng för att sedan åka till andra lång och hänga på en utservering med Alexander innan vi hade "jubileumsmiddag" med Middagsklubben som firade 1 år. 
Behöver väl knappast nämna att jag även skrivit så att fingrarna blöder på min masteruppsats de senaste veckorna också. Herregud vad mycket jobb det är! Igår lyckades jag i alla fall skriva klart mitt sista kapitel så nu återstår det bara en del (mycket) finslip, abstrakt, fixa en del källor och en del ändring utifrån kommentarer jag fått av min handledare. Men även om det är mycket kvar att göra under de lite mer än två veckorna som är kvar innan den ska vara inskickad så känns det så himla bra att ändå vara på gränsen till färdig. Ändå stolt att jag i nuläget lyckats få ihop 110 sidor. Är nog mest nervös inför opponeringen som jag ska ha i juni sen då det bara är jag som skrivit masteruppsatsen denna terminen och kommer därför sitta själv med typ fyra andra lärare och eventuellt andra som kommer och lyssnar och diskutera min uppsats. Vill mest gömma mig under en sten när jag tänker på det :))
Förutom allt detta svammel vill jag bara påpeka hur bra Margaret Atwoods bok The Handmaid's Tale är. Har tänkt läsa den ett tag nu men blev inte nu förrän HBO-serien börjat som jag tog tag i saken. Läste precis ut den nu imorse och önskar bara att den fortsatte. Ska i alla fall bli kul att äntligen börja kolla på serien nu också.

Kina 4 januari.

Den 4:e januari var det dags att flyga från Shanghai till Hong Kong så därför blev det inte så mycket dokumenterat denna dagen. Men eftersom flyget inte skulle gå förrän vid 5 så åkte vi en sväng till M50 som är ett område med konstgallerier och annat.
Efter att vi kollat runt lite i olika gallerier bestämde vi oss för att äta lite lunch och hittade detta lilla franska cafét i området som mer kändes som någons privata kök.
Det serverades i alla fall god soppa med toast.
Sedan tog vi vårt pick och pack och åkte till flygplatsen där vi tog ett svajigt flyg till Hong Kong.
Lastade sedan av våra väskor på hotellet där våra rum var minimala med våningssängar så man knappt kunde öppna sin väska. Så istället för att hänga där gick vi ut och åt lite sen middag på ett turkiskt snabbmatställe nära hotellet och avslutade sedan kvällen med en öl på en pub i närheten.

RSS 2.0