Kina 29 december.

Den 29:e december var vår andra dag i Shanghai. Vi började med att äta frukost/lunch på Element Fresh i Xintiandi, samma område som vi var i dagen innan. Sedan behövde Johanna och David tvätta kläder så vi promenerade runt och letade efter något tvätteri, vilket var svårare än vi trott.
Efter ett tag gav vi upp och de åkte själva för att leta efter ett tvätteri medan jag, Alexander, Astrid och Johan gick runt vid Huaihai Lu och kollade runt i olika affärer efter nyårskläder och annat. Är ett område med rätt mycket kända märken och större kedjor som H&M, Zara, Adidas, Muji osv.
När vi var färdiga åkte vi vidare och satte oss på ett café som hette Kafkalo Café nära Tianzifang medan vi väntade på dom andra.
Sedan gick vi in i själva Tianzifang-området där det finns restauranger och små butiker. Till exempel lite Ghibli-figurer som vi köpte med hem.
När vi blev hungriga gick vi in på ett indiskt ställe som hette Lotus Land.
Där dracks det bland annat Mojitos och åts god mat.
När vi ätit upp gick vi vidare till en japansk bar i närheten och drack lite öl och planerade vad vi skulle hitta på resten av kvällen. Vi bestämde oss för att karaoke var det enda rätta.
Så vi promenerade ner för gatan tills vi kom fram till K-party där vi hyrde ett rum. Skulle dock få vänta ett tag så gick först till en bar i närheten och drack Whiskeydrinkar. Sedan bar det av mot karaoken igen.
Körde Drakes Hotline Bling på repeat som resulterade att vi alla hade den på huvudet resten av resan för var alltid någon som gick och nynnande.
Ever since I left the city yoooou!
Var typ något fel med programmet man väljer låtar i så gick typ inte att söka. Så blev mycket kända poplåtar men också lite bubblare som Darin och Kent, haha.
Efter några timmars sjungande tog vi taxi tillbaka till hotellet igen. Slut på dag två.

Vad gör det om hundra år, det är försent om hundra år.

Har varit så stressad de senaste dagarna för har inte fått gjort det jag tänkt att jag ska hinna med. Allt tar längre tid än vad man tror och orken är inte lika stark som man tror heller. Samtidigt som uppsatsen ligger och gnager inom mig har stressen över vad jag ska göra till hösten (och nästa vår) också varit påtaglig. Jag behöver 30 hp till på avancerad nivå för att kunna ta ut min master i filmvetenskap och då kan jag välja vilka kurser jag vill. Har tänkt att det säkert finns hur mycket intressant som helst att välja mellan men visade sig inte vara så lätt att hitta kurser som jag trott. Satt hela dagen igår och letade kurser i filmvetenskap och andra kulturinriktade ämnen på typ alla universitet i hela Sverige. Efter flera timmar lyckades jag äntligen hitta en kurs som jag vill söka till hösten. Theories in Gender Studies på 15 hp på GU. I så fall läser jag nog bara 15 hp nästa termin och sedan Östasiatisk populärfilm på 15 hp till våren. Hoppas hoppas jag kommer in och att den senare kursen inte blir inställ igen. Är dock lite bitter över att jag inte är klar med min master nu eftersom det finns en doktorandtjänst i filmvetenskap på GU till hösten som jag önskade att jag kunde söka. Är ju min dröm att få en doktorandtjänst så jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan nästa tjänst kommer upp *en som vill ha allt på en och samma gång*.
Nu tillbaka till uppsatsen #kämpaLinnéa.

14 februari.

Förra tisdagen var det ju alla hjärtans dag och jag och Alexander bestämde oss för att strunta i pluggandet och bara göra sånt som vi kände för.
Lagade exempelvis våfflor med sylt och nutella till frukost.
Sedan tog vi spårvagnen in mot stan där vi gick till Konstmuseet.
De har nämligen Tove Jansson-utställningen Lusten att skapa och leva just nu.
På utsällningen fanns massa muminmålningar, serier och annan konst av Tove Jansson. Rekommenderas!
Sedan gick vi ut i solen igen för att gå några meter ner till biograf Göta.
Där såg vi The Handmaiden. Har kollat på trailern till filmen typ hunda gånger för att den är så bra!! Kolla här. Filmen var också bra. Väldigt skruvad och säkert mer sex än 50 Shades Darker men filmstilen är så bra och miljön är fantastisk.
Efter filmen gick vi vidare till Muchacho/Bazar där vi åt turkisk pasta.
Jag var gladare än vad jag såg ut, lovar. Efter maten tog vi spårvagnen hem igen och kollade på något avsnitt av andra säsongen av Fargo.

Kina 28 december.

Nu har jag äntligen börjat redigera mina foton från Shanghai och Hong Kong. Här kommer första dagen från Shanghai. Den 28:e december. Vi började dagen med en taxitur från flygplatsen till vårat hotell. En skräckupplevelse då chauffören somnade emellanåt :)) Lyckades i alla fall komma fram till vårat hotell som tyvärr inte var som vi förväntat oss men tänkte att det fick vara.
Efter ett tag gick vi en promenad mot Xintiandi för att leta efter något ställe att äta middag på.
Blev ett ställe som hette Crystal Jade och beställde in massa olika goda rätter och öl.
Kändes hela tiden som om jag fortfarande satt på ett flygplan för mitt huvud bara snurrade runt runt.
När vi ätit klart tog vi en promenad tillbaka till hotellet för att ta en liten tupplur eftersom vår jetlag börjat kicka in.
När vi sovit någon timme eller så var vi redo för äventyr igen. Gick till ett litet litet ölställe som låg på samma gata som hotellet som hette Jackie's Beernest och som Astrid kände till sedan innan. Älskar såna här mindre barer där endast några få personer får plats åt gången.
När vi druckit upp våra öl och baren skulle stänga gick vi tillbaka till hotellet för att möta upp Johanna och David som flygit från Seoul.
Efter en stunds väntan kom dom och vi tog en taxi till ett ställe som hette Sasha's för att dricka lite öl och mat. Sedan blev vi sugna på klubb så då åkte vi tillbaka till Xintiandi där vi gick till klubben Fusion.
Efter klubben gick vi och köpte vatten och pocky och sånt som man behöver för att klara natten och sedan promenerade vi tillbaka till hotellet igen. Slut på dag ett.

Filmer.

En av mina favoritsysslor är att gå på bio, vilket kanske inte är jätteöverraskande. På grund av att filmfestivalen var förra veckan och att det finns så mycket spännande att se på bio just nu så har jag sett en del bra de senaste veckorna. Här kommer några favoriter:
 
Manchester by the Sea
Den här skrev jag ju att jag såg med Jennifer på Göta för två veckor sedan. Handlar om Lee som tar tjänstledigt efter sin brors död och återvänder till sin hemstad Manchester-by-the-sea för att ta hand om sin brorson och påminns om sitt förflutna och tidigare liv. Går fortfarande på bio!
 
In This Corner of the World
Den här animefilmen var första filmen jag och Alexander såg på filmfestivalen. Handlar om Suzu som växer upp på en gård i närheten av Hiroshima. När hon fyller 19 gifter hon sig och flyttar hem till hans familj i en annan stad. Vi får följa Suzu ända från 1933 och fram tills bomben faller över Hiroshima 1945. Sorglig men fin och bra karaktärer!
 
20th Centrury Women
Denna filmen såg vi samma dag på filmfestivalen. Var försening på grund av att det var samtal inne i biosalongen innan så alla över 50 började stampa pch klappa händer och skika "Vi vill in! Vi vill in!" :)) Tillslut fick vi äntligen komma in och se filmen och det var ju tur för den var väldigt bra. Utspelar sig 1979 och handlar om Dorothea som är 50+ och bor i södra Californien med sin tonårsson Jamie och försöker med hjälp av Abbie (Greta Gerwig) och Julie (Elle Fanning) komma närmre sin son och lära honom allt de vet om livet. Har biopremiär 10 mars så gå och se!
 
The Levelling
Den här gick jag och såg själv en tidig morgon på filmfestivalen. Hope Dickson Leach som är regissören till filmen hade ett samtal med min filmvetenskapslärare dagen innan jag såg filmen vilket gjorde filmen ännu bättre skulle jag säga. Tycker om att höra bakgrundshistorier till hur filmer blev till. Filmen handlar om Clover (Ellie Kendrick) som återvänder till sin pappas bondgård efter att hennes bror dött. Hon försöker ta reda på vad som egentligen hänt och försöker bearbeta sin skuldkänslor över vad som hänt. Tycker om den här filmen väldigt mycket och så fint foto i en del scener. Lite klurigare att se den här då den antagligen inte kommer upp på de vanliga biograferna men finns säkert något sätt framöver.
 
Hidden Figures
SF delar ut gratisbiljetter till förhandsvisningar för Guldmedlemmar lite då och då och jag och Alexander lyckades hämta ut biljetter till Hidden Figures. Var och såg den med Lollo och Ida i måndags och tyckte den var så himla bra. Är baserat på verklig händelse och handlar om Kathrine Johnson, Dorothy Vaughn och Mary Jackson som är tre kvinnor som jobbade för NASA på 60-talet och är hjärnorna bakom John Glenns uppskjutning uppskjutning i rymden. Är nominerad till flera Oscars och har premiär den 24 februari!

RSS 2.0