Japanese BBQ.

Ok, nu hoppar vi lite i ordningen här på grund av att jag inte orkat redigera några fler bilder. Så istället för att hoppa tillbaka till juli kommer här en tillbakablick till onsdagen den 2:e augusti i analogt format. Då jobbade jag fortfarande på mitt sommarjobb och tog bussen till Frihamnen när jag slutat. Skulle nämligen vara Japanese BBQ på Porto Libre denna dag. Drack öl med Alexander i väntan på Astrid, Johan, Martina, Erik och Johanna som alla dök upp efter ett tag. På grund av regn och andra anledningar tog det dock över två timmar att få maten och på grund av för dåligt utbud med vegetariska spett fick vi köpa extra mat i en foodtruck bredvid. Men vad gör väl det när man dricker Asahi och hänger på en uteservering i solnedgången? Såhär såg den kvällen ut genom min analoga kamera:

Just nu försöker jag dra ut det sista av min ledighet innan jag börjar min sista termin på min master nästa tisdag. Hänger vid havet, sträckkollar serier och läser. Samtidigt i detta lugn sitter jag panikartat och går igenom fullt med genusvetenskapliga texter då jag har fått för mig att jag inte är så insatt i all genusteori som jag bör vara inför nästa kurs. Ska försöka återgå till det förstnämnda nu...

Stockholm del 1.

Här kommer del 1 av 2 från den årliga (kan man säga så andra året man gör denna resa?) Stockholmsresan som jag, Astrid och Johanna gjorde i slutet av juni. Denna gången tog vi tåget upp redan på torsdagseftermiddagen så kom dit i lagom tid för mat. Verkar som om vi håller på våra traditioner då vi började resan med att gå till samma ställe som förra året.
Nämligen Nytorget 6 där vi lyckades få ett bord i källaren direkt.
Där drack vi fläderdrinkar.
Och för att håll i traditionen ännu mer så åt jag samma mat som förra året, minitacos och chili cheese.
Sedan bar det av mot hotellet igen för att vila upp oss inför den kommande dagen.
På fredagen skulle jag nämligen vara med i ett panelsamtal på Multicon om Star Wars och Feminism. Nervositeten inför detta var olidlig men lyckades hålla mig kort så gjorde nog inte bort mig helt. (Bild tagen från Sonja Bergström).
Firade sedan att det var avklarat med öl och hamburgare på Flipping Burgers där Lorentz och Little Jinder satt och drack milkshakes bakom oss.
Sedan fick vi feeling och lyxade till det med en drink.
Sedan sprang vi vidare till systemet som skulle stänga om en kvart och köpte med oss lite dricka. Fanns en ismaskin i hallen utanför vårt hotellrum så hämtade massa is och förvandlade handfatet till en bar.
Senare på kvällen gick vi vidare till Trädgården och stannade där till stängning och så var de två första dagarna i Stockholm slut.

Jazzuset, Yaki Da och Håkan.

Nu är det augusti och jag är äntligen ledig! Tillbringade min första lediga helg på Way Out West i vanlig ordning, men mer om det en annan gång. Hämtade nämligen ut en framkallad rulle igår och tänkte försöka komma ikapp med allt jag vill publicera här. Såå nu hoppar vi tillbaka några månader till tre kvällar ute på stan.
Ledsam sista kväll på Jazzhuset i början av maj. R.I.P.
Allvarlig förfest hemma hos Lollo innan Yaki Da en kväll i juni.
Sedan hamnade vi då på just Yaki Da.
Hänger i kontoret lite bara.
Sedan spelade ShitKid.
Slut på Yaki Da-kvällen.
Sedan hoppar vi fram till slutet av juli då det var dags för födelsedagsfirande hos Ida och Håkan Hellström på Ullevi. Här dansar Ida lite Gangnam Style.
När ösregnet dragit förbi begav vi oss mot Ullevi där vi såg Håkan. 
Och det var allt för denna gången. På återseende.

Kina 7 januari.

Här kommer ett sent sista inlägg från Hong Kong. Den 7:e januari närmare bestämt. Började dagen med en sovmorgon innan vi åkte över till Hong Kong Island för att äta steamed buns på ett ställe som hette Little Bao.
Stället var litet och fullt så vi köpte med oss maten och satte oss i en park i närheten.
Sedan gick vi runt i området och gick förbi bland annat Man Mo Temple där det luktade så mycket rökese att det knappt gick att andas.
Stannade för att ta denna bild och vips så var alla andra borta, haha. Hittade dom som tur var på Top Shop efter en stund. Puuh.
Åkte sedan till Kowloon där vi köpte med oss Thaimat som vi bar upp till en utsiktsplats i området.
Denna utsikt <3
Satt där uppe till solen gick ner innan vi gick vidare för att kolla in Johannas lilla boende eftersom hon pluggade där då. Sedan vinkade vi hej då till henne innan vi andra åkte tillbaka till vårat hotell igen.
Kvällen slutade med att jag fick ligga på badrumsgolvet i några timmar på grund av lyckades bli matförgiftad. Tar därför lite emot att lägga upp matbilderna ovanför :)) Jag, Alexander, Astrid och Johan skulle flyga tillbaka till Shanghai dagen efter eftersom vi skulle flyga hem därifrån. Var bara att kravla mig upp svettig och vit i ansiktet morgonen efter och sätta mig i en taxi mot flygplatsen (medan jag satt och tittade ut genom taxifönstret och tänkte att jag låg och simmade i havet för att inte må illa, haha) och sedan låtsas må bra genom alla säkerhetskontroller. Lyckades sedan flyga tillbaka till Shangahi (medan de säger i högtalarna att man ska gå till karantän om man mår dåligt), åka taxi och sedan däcka i sängen på vårt (som tur var) helt nya och rena hotell. Dagen efter har jag skrivit i min anteckningsbok att vi åt på Element Fresh i ett köpcenter och vilade på hotellet vilket typ var det enda vi gjorde. Astrid och Johan skulle stanna en vecka till i Shanghai men för mig och Alexander var resan slut dagen efter då vi flög hem igen. Har nog aldrig varit så skönt att få komma hem och få sova i sin egen säng som då.
Ändå bra jobbat med 3 av 6 som blev sjuka under resan och ett strömavbrott på hotellet som gjorde att vi fick byta mitt i natten dagen innan nyår. Men! Var ju himla fint också utöver allt det jobbiga. Får resfeber bara av att lägga upp dessa bilder. Hoppas att nästa resa inte är allt för långt bort.

RSS 2.0