-

Herregud vad dagarna bara springer förbi just nu. Polaroidbilderna är i alla fall från förra lördagen då vi firade Martina som fyllt år helgen innan. Resten av veckan har bestått av skrivande skrivande skrivande och så ett avbrott med bio såklart. Denna gången blev det Get Out. Är inget jättestort fan av skräckfilm vilket kanske mest grundar sig i att många bygger på sexistiska och stereotypa skildringar av framför allt kvinnor och bara är gjorda för att man ska bli skrämd vilket gör att berättelsen ofta är rätt kass. Gillar därför skräckfilmer som bryter mot den vanliga skäckfilmsdramturgin vilket Get Out gör och istället fokuserar på rasism och vithetsnormen.
Igår var vi också hemma hos Astrid och Johan en sväng och åt pizza och kollade på film. Skulle egentligen pluggat hela dagen idag men känner nu efter några timmars filande på min text att det kanske är nog för idag och att man kanske ska unna sig lite helg ändå. Imorgon tänker jag i alla fall inte öppna dokumentet alls utan istället ha picknick i Botaniska, kolla på Koi-fiskar och körsbärsträd, dricka vin och fira valborg.

Kina 3 januari.

Den 3:e januari var vår sista heldag i Shanghai innan vi skulle flyga till Hong Kong. Astrid och Johan var fortfarande sjuka så jag, Alexander, Johanna och David var ute på egen hand.
Vi började dagen med att ta tunnelbanan till Shanghai Himalayas Center. Kändes nästan som om det låg vår i luften denna dagen.
Sedan gick vi in i denna stora hallen där Her bland annat spelats in. Som ni kan se här. Ville mest hit just därför och för att fota såklart. Resten av byggnaden var väldigt oklar så vi virrade runt oss på våningarna ett tag och verkade inte som om hela området var färdigbyggt heller.
Fin byggnad i alla fall så ändå nöjd över att vi åkte hit. Sedan började vi bli sugna på lunch så då tog vi tunnelbanan en bit igen.
<3
Till lunch blev det ett japanskt ställe som hette Haiku by Hatsune som jag kollat upp innan. Finns flera stycken men denna låg nära IFC Mall på Pudongsidan.
Åt denna supergoda Yaki Udon. Favvorätt! <3
Efter maten gick vi vidare mot Pearl Tower för att gå på Shanghai History Museum som ligger i bottenvåningen på tornet.
När vi hade gått runt hela museet och läst in oss på Shanghais historia gick vi vidare mot Shanghai World Financial Center för att åka högt högt upp.
Är 492 m högt totalt och fjärde högsta byggnaden i världen. Kände hur benen skakade när vi åkte upp. Tog bakvägen genom hotellet upp för att slippa betala och endast åka upp till baren :)) Höll dock på att stänga när vi var där så åkte ner några våningar för att ta lite bilder.
Kändes som om det var en miniatyrstad utanför.
Sedan tog vi lite halvt svimfärdiga och illamående hissen ner igen.
Därefter tog vi en sväng förbi Nanjing Road.
Sedan var det dags flr middag så då tog vi en taxi till restaurangen Xibo där jag beställde in en Mojito pimpad med sugrör.
Beställde in lite olika små rätter som dumplings och annat gott. Himlans gott!
Sedan avslutade vi kvällen med att gå till Dr. Beer där vi testade deras ölprovning med fem olika sorters öl. 
Sedan var sista kvällen i Shanghai slut innan vi åkte mot nya äventyr i Hong Kong.

Påskhelgen.

Tänker hela tiden att jag måste bli bättre på att använda min kamera så nu under påsken dammades den av. Dock blev det lite mindre bilder än vad jag tänkt men så kan det vara. Torsdagen som inte fastnade på bild bestod i alla fall av pasta på Vapiano med Alexander och sedan Ghost in the Shell på bio. Ska ju bland annat skriva om den filmen i min masteruppsats så lär bli fler besök. Ändå jobbigt att skriva om en film som endast går på bio men ibland gör man det svårt för sig :))
Dagen efter hade vi bjudit över lite vänner på knytmiddag och påskfirande hemma hos oss.
Ida, Linnea och Astrid var med.
Och äggosten skulle förevigas.
Alexander, Johanna, Johan och Erik.
Sedan var det dags att bege sig in i vardagsrummet där det var dags för äggsletande och quizdags.
Quizmaster!
Dagen efter hängde jag och Alexander i soffan ända tills vi var tvugna att åka hem till Alexanders syster och titta till hennes katt en stund.
Hängde i soffan även här och tittade på djurprogram vilket fick denne att hoppa till när det kom upp ett stort kattdjur mitt på skärmen. Men sen låg hon så här och ville bli kliad på magen så slutet gott allting gott.
När vi häng där en stund och alla våra kläder blivit dränkta i katthår åkte vi vidare till andra lång en stund för att hänga med vänner och Line som var hemma på besök från Brighton.
Sedan i söndags blev det middag och påskbingo hemma hos mina föräldrar innan det var dags att ta tag i en ny pluggvecka.

April.

Tänker hela tiden på inlägg som jag vill lägga upp här men blir aldrig av. Har fotat för lite det senaste, både med kameran och mobilen och har för lite ork för att formulera något bra. Vet inte hur det hände men nu är det redan april? Hela detta nya året har flugit förbi alldeles för snabbt men samtidigt vill jag bara att den ska gå lite fortare så man kan gå runt utan jacka och känna mindre stress i kroppen. Men snart är det maj och då ska min uppsats vara inlämnad och klar. Är väl kanske den främsta anledningen till varför det inte blir så mycket skrivet här. Här är i alla fall en lista på saker som jag tänkt på den sensate tiden men som jag inte orkar skriva längre inlägg om:
  • Såg Logan: The Wolverine på bio i tisdags och har fortfarande lite ont i magen. Inte för att den var dålig, tyckte faktiskt om den väldigt mycke men så sorglig ändå. Känns om om Hollywoodfilmer blivit allt mörkare och sorgligare på senaste tiden utan några direkt lyckliga slut. Kanske bara en avspegling av vårt samhälle.. Tyckte i alla fall det var skönt att se en bra film i jämförelse med X-men: Apocalypse som kom i somras med nog den löjligaste skurken någonsin.
  • Glädjen över att Kobra alltid lyckas släppa avsnitt om det man skriver uppsats om. Som förra veckan när de släppte sitt tredje avsnitt för säsongen och pratar om gränser mellan robot och människa. Skriver ju min masteruppsats om just porträtteringen av kvinnliga artificiella varelser i film med fokus på filmerna Under the Skin, Her och Ghost in the Shell som använder sig av Scarlett Johansson som skapad kvinna. Kobraavsnittet går att se här!
  • Att jag har så mycket Japanabsinens nu när ungefär hälften av alla instagramkonton jag följer antingen bor i Japan eller är där nu. Vill också ha picknick under körsbärsträden! Gör lite ont i hjärtat av att det nog dröjer några år innan jag kan åka dit igen.
  • Hur mycket jag vill ändra bloggplattform från blogg.se till en egengjord wordpressida. Blir så trött på den dåliga bildkvalitén, att man inte kan ändra bloggnamn och att man inte kan föra över alla sina inlägg med bilder till en ny blogg utan endast texten så att man då kommer få sitta och lägga in alla bilder på nytt om man ska byta. Gaah! Orkar inte heller sitta och fixa en ny bloggdesign från grunden eller betala mer för webbhotell än jag redan gör för min hemsida. Någon gång i framtiden kanske..
-> Nu tillbaka till analysen av Her som förövrigt spelades in en del i Shanghai så nästa gång jag skriver kommer nog ett inlägg om en plats som vi besökte som finns med i filmen. Vilken cliffhanger va!

RSS 2.0