Sommar i september.

Här har det inte hänt så mycket de senaste veckorna så nu kommer en liten sammanfattning av vad jag pysslat med. I alla fall det som fastnat på min mobil.
Började skolan igen för ungefär tre veckor sedan och läser nu filmteori på avancerad nivå. Bestämde mig nästan direkt att jag ska läsa en master i filmvetenskap istället för en magister som jag tänkt från början. Kom ju på att man kan ta ett halvår praktik och inkluddera det i sin examen så blir nog att jag tar det nästa höst. Är lite sugen på att söka något utomlands men får se hur det blir. Har haft så mycket funderingar hit och dit om skola det senaste så vet inte alls hur allt slutar, men blir nog bra tillslut.
Men förutom att plugga och ha lektion en dag i veckan (så himla skönt!) så har det sett ut lite såhär:
En fredag för två helger sedan bjöd jag med Alexander till Dubbel Dubbel för att fira lite extra att han fyllt 25. Köpte in lite steamed buns till förrät och sedan åt vi dumplings och lite sidorätter. Allt var så himla gott så hade inte ens en tanke på att ta kort på maten så därför blev det bara en bild när allt var uppätet. Sedan gick vi hem och såg på något avsnitt av The X-files.
På söndagen samma vecka fyllde mormor 90 år! Så därför åkte vi ut till henne på Öckerö för att fira. Här är några bilder som jag hittade där hon är något yngre.
Lördagen efter, alltså förra helgen, var det dags för middagsklubben och jag gick barbent eftersom sommaren aldrig vill ta slut.
Denna gången hade vi röstat fram Hello Monkey. Inte så konstigt eftersom 4 av 6 hade lagt sin röst på det.
Detta var min rätt. Steamed buns med tofu, koriander-gurka, såser och en mojito till det. Så himlans gott alltihop.
så himla skönt att kunna sitta på uteserveringen i kortärmat i september.
Efter maten blev vi sugna på att spela minigolf så då gick vi upp mot Slottskogen där vi spelade en omgång som höll på till efter stängning och tills himlen blev mörk så man knappt såg vart bollen hamnade i slutet.
Dagen efter åkte jag med pappa en sväng ut till Hålanda där min farmor och farfar bor. Vi tog en promenad ut i skogen för att kolla om det fanns några kantareller kvar. Hittade inte så många men fick tillslut ihop en liten bunt i alla fall. På vägen hem köpte jag hem mer ingrediender och lagade denna röra med kantrallerna jag plockat men med sallad utan selleri i och med ugnsrostad potatis till istället.
Och nu har vi kommit fram till denna veckan som mest har bestått av att plugga och läsa böcker. Har varit så seg under sommaren med att läsa för att man varit helt slut efter allt jobb men nu är jag så sugen på att läsa allt på en och samma gång. Denna veckan har jag läst klart Glaskupan av Sylvia Plath och Eld som är andra delen i Eneglsforstrilogin. Två böcker som jag tyckte himla mycket om.
Har ju också varit typ högsommar i Göteborg denna veckan så i onsdags slängde jag och Alexander fram grillen och grillade tillsammans med Astrid som kom förbi. Hade också en liten kräftskiva igår med familjen hemma hos min mormor på Öckerö (utan kräftor för mig).
Har också orkat slänga i lite rosa färg i håret och fixat knapparna på min rosa manchesterklänning som jag köpte i London så nu känner jag mig som mig själv igen. Allt känns lite bättre när man har rosa hår.

Festival del Mar och Way Out West.

Här är några fler analoga bilder som jag hämtade ut i veckan. Denna gången från Festival del Mar och Way Out West.
Jag och Alexander hade biljett till både fredagen och lördagen till Festival del Mar men orkade bara åka dit på lördagen. Här står vi hungriga och väntar på mat. Hade blivit något fel med den men efter ett tag fick vi äntligen lite föda helt gratis för att det tagit så lång tid. 
Satt ner och drack ur vår vinbox medan vi lyssnade på Alice B. Var så himla kallt hela dagen så satt och frös i våra tunna kläder, men fint var det.
Sedan spelade Makthaverskan och därefter Jonas Lundqvist. Alla hoppade så mycket på dansbanan att den kändes som en studsmatta. Tydligen sprack scenen under konserten vilket jag tänkte att den skulle göra hela tiden. Efter att vi dansat klart tog vi båten tillbaka igen. Åkte förbi Domkyrkan på vägen hem och kom på att det var boksläpp av Harry Potter and the Cursed Child just då så vi sprang dit och råkade hamna precis i nedräkningen. Dock var det rätt lång kö och Alexander var inte så sugen på att stå kvar så vi gick efter en stund. Ångrade detta hela kvällen sen men fick köpt boken dagen efter när vi åkte och hämtade ny soffa i Helsingborg så då var allt lugnt igen :))
Sedan var der dags för Way Out West.
Torsdagen erbjöd sol och The Last Shadow Puppets och jag var i extas.
Fina gänget. Här har vi Alexander, jag, Astrid, Sara, Hampus, Johan, Erik, CA och Johanna.
Fredagen var det bara regn, regn och regn så blev nog inga bilder alls från den dagen. På lördagen såg det ut som det skulle vara lite finare väder men sen kom regnet igen.
Men Alexander var väl förberedd denna dagen i alla fall. Älskar denna bilden!

London del 2.

Hämtade ut två rullar med analoga foton idag så här kommer ett gäng sådana.
Andra dagen i London, alltså förra tisdagen, åkte vi åter igen till Oxford Street för att kolla in alla de affärer vi inte hann med dagen innan. När vi började bli lunchsugna köpte vi med oss mackor och annat gott från Selfridges café och satte oss i en skuggig plats vid utkanten av Hyde Park. Var ungefär 30 grader denna dagen också. När vi vilat färdigt oss fortsatte vi vår shopping i värmen en stund till innan vi åkte tillbaka till lägenheten för att lämna av våra nya fynd och vila en stund. Sedan tog vi en uber till Shoreditch för att äta indisk mat. Skrev upp oss på listan på ett ställe som hette Dishoom.
Innan vi fick bord tog vi goda drinkar i baren.
Efter en stund var vårat bord ledigt och vi beställde in detta. Åt Paneer Tikka och allt var så himla gott!!
När vi hade ätit färdigt gick vi vidare till Cargo där vi tog en drink på deras uteservering. #coolavännerishoreditch
Sedan blev vi sugna på att sjunga karaoke så vi tog dubbeldäckaren till Karaoke Box i Soho där vi sjöng allt som vi var sugna på tills vi tog en uber hem igen.

RSS 2.0