Köpenhamn del 2.

Här kommer bilderna från andra dagen i Köpenhamn.

Vi började dagen med att ta en promenad till Palmhuset i Köpenhamns botaniska trädgård.

Hade snöat än del under natten och började snöa ännu mer på vägen dit.

Sedan promenerade vi vidare mot Nyhavn för att äta lunch.

Beställde var sin varm soppa.

Sedan promenerade vi vidare till olika affärer som vi ville kolla i och köpte churros med choklad.

Efter att ha vilat upp oss en stund på hotellet blev det middagsdags och vi gick därför ut för att leta efter någonstan att äta. Gick runt hur länge som helst och letade efter något pastaställe. Efter ett tag hittade vi äntligen ett ställe och upptäckte att det var exakt samma ställe som vi åt på förra gången vi var i Köpenhamn och också hade letat länge efter en restaurang, haha.
Vi tänkte egentligen sätta oss på någon bar eller något efter men båda var helt slut så vi gick istället och köpte chips och dricka på en liten butik nära vårat hotell och hängde på hotellet istället.
Dagen efter tog vi bilen tillbaka till Göteborg igen och så var den Köpenhamnshelgen slut.

Galentines day.

Igår var det 13 februari och Galentines Day. Det firades på premiären av Hångelklubben på Jazzuset och jag var där med vimmelkameran.
Och idag har jag och Alexander som planerat firat alla hjärtans dag med pizza och X-files. Så himla trött idag så orkar inte ens tänka ut något mer som jag ska skriva. Hörs igen när jag fått tillbaka min ork.

Uppsatsskrivande.

Känns som om min kandidatuppsats tar upp nästan all min tid just nu. Även när jag inte skriver på den så tänker jag på allt jag måste skriva eller ändra eller få panik över att jag inte har koll på vad jag ska skriva.
Går för det mesta runt i samma kläder (se bild ovan) och varvar skrivbordet, soffan och sängen som skrivplats. På något sätt ska jag väl klara det här på hoppas jag.
Ska ändå försöka ta ett litet break från skrivandet nu i helgen och åka hem till mamma och pappa för att se på spåret-finalen ikväll (Heja Jesper och Elisabet) och imorgon ska jag fota på premiären av Hångelklubben på Jazzhuset så kom dit och fira Galentines Day!! Sedan kommer jag troligtvis fira alla hjärtans dag på söndag med pizza och X-files, som vanligt.

Köpenhamn del 1.

För två helger sedan tog jag och Alexander bilen ner till Köpenhamn.

Åkte först ner till Helsingborg där vi tog färjan över till Helsingör.

Sedan tog vi strandvägen tills vi kom fram till Louisiana. Var sista helgen för Yayoi Kusamas utställning så var väldigt mycket folk. Men lite såhär såg den ut:

Fick stå i kö för att komma in till det här lilla rummet och var tvugna att gå in med en grupp andra men skyndade oss att ta en bild på bara oss när allla andra gått ut :))

Hänger lite i soffan bara. Inte alls stelt.

När vi kände att vi var klara med museet fortsatte vi vår resa längst strandvägen ner mot Köpenhamn.
Efter att vi checkat in på vårat hotell som låg rätt nära Köttbyn bestämde vi oss för att gå bort till restaurangen Mother för att se om vi kunde få ett bord för kvällen. Var en timmas väntetid så vi skrev upp oss och gick sedan för att ta en öl någon annanstans så länge. Det enda stället som inte var knökat var Jolene (samma ställe som vi dansade fuldans på förra gången vi var i Köpenhamn) så vi satte oss i deras lite halvsunkiga soffa och beställde var sin öl.

Efter en timme gick vi tillbaka till Mother där vi beställde pizza och öl.
Satt kvar en stund och pratade mest om vilka idioter till människor det finns i världen. Sedan slog tröttheten in och vi gick tillbaka till hotellet igen.

Shoop, shoop, shoop de-lang de-lang.

I onsdags fyllde pappa år och det firade vi med tapas på Pinchos. Fint att göra något annat än att plugga som jag annars ägnar mina dagar åt nu.
Igår gick jag och Alexander på två till filmer på filmfestivalen, båda japanska. Journey to the Shore och Haruko's Paranormal Laboratory som var en helt sjuk komedifilm där allt bara spårade hela tiden. Går knappt ens att förklara vad det var vi såg, haha. På kvällen kom Johanna hem till oss där vi lagade pizza och tittade på det nya avsnittet av Sherlock. Också rätt oklart vad det var vi såg, men fint att se lite Sherlock i den eviga väntat på nästa säsong.
Nu skulle jag egentligen ägnat dagen åt att plugga men går alltid så segt att plugga på helgerna. Sitter mest och redigerar bilder och blir nostalgisk av att lyssna på The Libertines. Håller tummarna för att Way Out West bokar dom till sommaren. Vore så fint att se både dom och The Last Shadow Puppets som dom har bokat nu!!

-

Helgen bestod av födelsedagsfiranden! I fredags firade vi Astrid som fyllt år med middag på Mañana, drink på Street Life och sedan dans på Pustervik (som den snodda bilden från Sanna är ifrån). Sedan blev det lördag och jag och Alexander åkte till Kortedala där vi firade Tomas. Min kropp var helt slut på söndagen så den försvann rätt snabbt förbi medan jag satt i soffan och kollade på X-files.
I helgen började också filmfestivalen och har hunnit se två stycken filmer än så länge: A Bigger Splash och Trumbo. Ska också se två stycken japanska filmer på fredag: Journey to the Shore och Haruko's Paranormal Laboratory. Har fått ett personalpass så att jag kan gå på alla visningar jag vill om det finns plats men just nu tar min stressade kropp och min kandidatuppsats upp all min ork och tid ungefär så får se om jag hinner gå på någon mer.
 
Är så himla soligt och fint ute idag så låtsat lite att våren är på väg. Ska om några timmar åka til Pinchos där familjen ska fira pappa som fyller år idag. Blir fint!

RSS 2.0