Japan 17 juni.

Den 16 juni har jag inga bilder från utan vi åkte mest hela dagen och hängde på vårat hotell en bit ifrån Mount Fuji. Skrev såhär om det när vi var där: "Dagen efter tog vi tåget mot Fujiyoshida till ett hotell nära Mount Fuji (som vi knappt såg på grund av alla moln) ute i en skog. Kändes som om vi var mitt ute i ingenstans med bara ett jättestort hotell med massa tillhörande aktiviteter som inte ens hade något vegetariskt att äta. Bokade då två platser på hotellets buss till en av tågstationerna i närheten och de på hotellet letade upp en restaurang som hade vegetarisk mat och sedan gick även busschauffören med oss in i restaurangen som mer var som ett snabbmatsställe med pizza och pasta och förklararade att vi var vegetarianer och sa åt de på restaurangen att beställa en taxi tillbaka till hotellet när vi var klara, haha!"

Dagen efter, den 17 juni, lämnade vi vårat stora hotell och tog tåget några hållplatser till Fujiyoshida där vi skulle gå upp till Chureito Pagoda för att försöka få en skymt av Mount Fuji.

Framme vid den lilla tågstationen.

Vi följde skyltarna som ledde oss förbi risfält och små hus.

Sedan gick vi upp för hur många trappor som helst.

Det var så himla varmt så var helt utslagna när vi kommit upp så fick sitta och fläckta oss och halsa vatten en stund på en bänk.

Var så molnigt att man inte såg en skymt av Mount Fuji :))

Gjorde det bästa av situationen och posade framför Shrinen istället.

Och kollade på fin utsikt.

Såg tyvärr inga apor :(

När vi var nöjda gick vi ned för alla trappor igen och benen kändes som spaghetti.

När vi var tillbaka utslagna vid stationen igen beställde vi var sin apelsinjuice som vi slurkade direkt.

Alexander beställde en till direkt efter.

Sedan var det dags att ta ett annat tåg som skulle ta oss vidare.

Ett med jättefina säten.

Sedan bytte vi till ett snabbare tåg som skulle ta oss till Osaka.

Några timmar senare var vi framme och letade up vårat hotell. Var hungriga så gick tvärs över gatan där vi hittade en liten pub en trappa upp som vi satte oss i och drack en öl och åt mat.

Var ett jazzband som spelade som vi satt och lyssnade på. När de slutat gick vi tillbaka till hotellet igen där vi ännu en gång var utslagna efter allt promenerande och åkande.

-

Har ingen motivation alls till att skriva på min tenta som ska vara inne om en vecka. Är egentligen inte jättesvåra frågor men orkar inte ta tag i det. Känner bara för att sitta i sängen i våra nya lakan och läsa fjärde Harry Potter-boken som jag håller på att läsa nu. Blev så himla peppad imorse när Johanna föreslog att resa till Edinburgh till nyår. Hoppas hoppas att det blir av för har velat åka dit så länge. Blir därför bara ännu mer sugen på att sitta och läsa Harry potter idag.
Förutom att plugga och läsa Harry Potter i helgen ska jag se José González på Liseberg imorgon och sen gå på bokmässan på söndag. Hösten är ändå rätt fin.

Japan 15 juni.

Var ett tag sedan jag gjorde ett Japaninlägg nu. Har dragit mig från att redigera bilderna från denna dagen för att det var så extrem många, men nu är de äntligen klara. Den 15 juni sa vi hej då till Tokyo *snyfft* och tog tåget mot ett ställe som heter Izu-Kogen. Ligger vid kusten nedanför Tokyo och tog oss ungefär två timmar att komma dit. Tycker tåg är ett av de bättre sätten att färdas på och fanns hela tiden nya områden att se genom tågfönstren. 

Efter ett tag försvann Tokyos höghus och istället såg vi mänger av skog och kullar utanför.

När vi kommit fram vid stationen tog vi en promenad till vårat Ryokan som vi skulle sova på under natten. Nu såhär i efterhand var det rätt optimistiskt av oss att endast boka en natt eftersom vi inte hann se så mycket av just Izu-Kogen som vi ville. Dessutom gick solen ner väldigt tidigt vilket gjorde att man inte alltid hann med så mycket innan det blev mörkt.
Vi hittade i alla fall vårat Ryokan och möttes av en trevlig familj som ägde det. Var lite svårt att förstå hur man skulle bete sig där då vi aldrig sovit på ett sådant ställe innan. Vi skulle tydligen ta av oss skorna och använda husets tofflor som vi inte visste utan klampade in med våra skor i entrén. Fick också några sorts dräkter som man skulle använda och råkade ta en i barnstorlek vilket de skrattade åt.
När vi hade lagt in alla våra saker i rummet och fått en rundtur i huset så gick vi tillbaka till stationen och tog ett tåg och en buss ut till Shirahama Beach som var den största anledningen till att vi åkte hit. Möttes av denna synen när vi hoppade av bussen:

Tog av oss skorna och gick i den mjuka sanden.

Tänkte egentligen bada men för första gången var vindarna lite kyliga och vattnet isande om fötterna så vi satt i solen på stranden istället och tog mänger med bilder.

Sedan började vi bli hungriga och solen började gå ner så vi gick upp mot vägen för att kolla om det fanns något att äta i närheten. Brukar vara rätt mycket folk här från juli och framåt som badar och surfar men vi var där lite innan badsäsongen så var rätt få människor där då.

Som tur var hittade vi ett ställe som sålde surfingprylar och pizza där vi blev deras enda kunder. Tog var sin pizza och öl och såg solen gå ner utanför fönstret.

Väntade sedan på bussen tillbaka.
Sedan kom vi tillbaka till vårat Ryokan och somnade rätt tidigt eftersom vi skulle åka vidare med tåget till ett nytt ställe dagen efter.

Helger.

Har varit så himla dålig på att fota på senaste tiden. Fotar mest med min analoga kamera så de bilderna kommer när jag orkat framkalla mina rullar.
Vardagarna nu går mest åt till att plugga eller ha ångest över att jag borde plugga. Helgerna kommer därför alltid som en räddning. Förra helgen åkte jag och Alexander med Atsrid och Johan till Tjörn där även Johanna och David mötte upp oss. Vi skulle nämligen fira Linnea som hade fyllt år. Såhär såg vi ut innan vi begav oss:

Dagen efter åkte vi hem och låg sedan i sängen och sov i hur många timmar som helst.

Denna helgen bestod av tacos och Arkiv X på fredagen och sedan såg jag och några andra "Slå pattarna i taket" med Bianca och Tffany Kronlöf på Folkteatern. Så himla bra! Gick sedan och tog några drinkar på andra lång innan jag åkte hem och stupade i säng.
Snart ska jag och Alexander ta pendeln till Nödinge för att äta middag med hans familj. Slut på helg.

-

Har försökt få mig själv till att börja läsa den danska boken (?) som vi ska ha läst tills imorgon men orkar inte ens öppna boken. Är alltid så segt att ta upp pluggandet efter sommaren.
Nu är jag i alla fall inne på mitt sista år på kulturprogrammet och redan i januari kan jag ta ut min första kandidatexamen i filmvetenskap vilket känns skönt. Fick äntligen mitt betyg på min kandidatuppsats i filmvetenskap idag och lyckades få VG!! Alltså högsta betyg! Har inte brytt mig sådär jättemycket om jag fått G eller VG innan men det här betyget kändes så himla himla bra. Var tvunget att logga in flera gånger och kolla så att det verkligen stämde, haha.
Nu ska jag återgå till detta mood:

It’s a monday, It’s so mundane. What exciting things will happen today?

Önskade att helgen var längre för tycks alltid vara lika trött när en ny vecka startar. Idag är inget undantag.
Har i alla fall haft en mycket fin helg! Den började med att jag i fredags åkte med min familj och Alexander till Öckerö för att fira min mormor som fyllde 89 år. Sedan i lördags så hjälpte jag min syster att flytta lite grejer till hennes nya lägenhet som hon fått nu. Hade sedan planerat att gå och äta på en nyöppnad nudelbar på kvällen med en del vänner men eftersom vi blev 9 personer och stället var litet gick vi till en annan restaurang bredvid. Stället hette Market och serverade Koreansk och Mexikansk mat. Var lite dyrt men så himla gott så jag var nöjd. Sedan gick vi vidare till en bar en stund för att sedan avsluta kvällen på BrewDog. Det konstigaste med det stället var nog deras "bacontoa" som var tapetserad med tapeter med bacon på och luktade bacon?!!
Mycket fin kväll i övrigt!

Dagen efter blev det nudlar till frukost <3

Sedan hjälpte jag att flytta lite mer saker till min systers lägenhet.
Sedan blev det måndag igen och jag har idag hunnit med att gå på en tre timmars lång föreläsning, mött upp Alexander för att köpa jacka till honom, ätit Veganbun i solen som förövrigt var sjukt gott så ändå värt de 90 kr jag betalade för dom och sedan däckat i sängen när vi kom hem. Nu ska jag ta tag i mitt läsande inför skolan som jag skulle gjort för flera timmar sedan. Trevlig måndag!

Japan 14 juni.

Den 14:e juni var vår sista hela dag i Tokyo. Kändes tråkigt att vi skulle åka därifrån för fanns så mycket mer man ville se men kändes ändå kul att vi dagen efter skulle åka vidare till de andra ställerna vi skulle besöka under resan.

Vi var rätt trötta dagen efter vårat karaokesjungande natten innan men orkade dra oss ut ändå. Vi tog tunnelbanan till Tokyo Imperial Palace.

Gick förbi en stor park med massa fina stora träd.

Sedan var vi framme vid själva palatset. De höll på att renovera i området så var inte jättemycket att se på tyvärr.

Trötta turister.

Sedan kände vi att vi var hungriga så vi gick in ett köpcentrum några gator bort där vi hittade ett hamburgeställe som serverade vegetarisk hamburgare, woho!

Sedan tog vi tunnelbanan till Shinjuku för som avslutning på Tokyovistelsen hade vi planerat att besöka Park Hyatt, hotellet där filmen Lost in Translation är inspelad på.

Beställde in dyra cocktails och låtsades leva lyxliv och knaprade nötter.

Efter ett tag började ett jazzband spela.

Beställde in ännu en dyr cocktail. Denna gången någon slags gurk-cocktail som smakade mycket bra.

New York baren som vi satt i låg på 48:e våningen så denna utsikt hade man :))
Sedan tog vi hissen ner alla våningar igen och tog tunnelbanan till hotellet för sista gången innan vi reste vidare till andra delar av Japan. Fortsättning följer.

RSS 2.0