Japan.

Blir inte mycket tid över till att blogga när jag är här i Japan. Gör så mycket saker hela tiden och på kvällarna är man oftast helt slut efter allt promenerande. Efter sju nätter i Tokyo tog vi tåget ner mot Izu-Kogen där vi bodde i ett litet ryokan. Där tog vi sedan tåg och buss ut till Shirahama Beach som är en strand på samma halvö med ljus sand och höga vågor. Tänkte egentligen bada men ångrade oss när vi satte fötterna i vattnet och vinden för första gången blåste lite kallt. Dagen efter tog vi tåget mot Fujiyoshida till ett hotell nära Mount Fuji (som vi knappt såg på grund av alla moln) ute i en skog. Kändes som om vi var mitt ute i ingenstans med bara ett jättestort hotell med massa tillhörande aktiviteter som inte ens hade något vegetariskt att äta. Bokade då två platser på hotellets buss till en av tågstationerna i närheten och de på hotellet letade upp en restaurang som hade vegetarisk mat och sedan gick även busschauffören med oss in i restaurangen som mer var som ett snabbmatsställe med pizza och pasta och förklararade att vi var vegetarianer och sa åt de på restaurangen att beställa en taxi tillbaka till hotellet när vi var klara, haha! 
Känns verkligen som om alla vill hjälpa till här. Ofta när man frågar någon om vägen säger de inte bara hur man ska gå utan har hänt flera gånger att de går med hela vägen till stället så att man verkligen hittar rätt.
Efter våran natt på det stora hotellet skulle vi försöka se Mount Fuji vid Chureito Pagoda men molnen var för täckande så såg nästan ingenting alls tyvärr. Åkte därefter vidare till Osaka som vi är i just nu. Har hunnit besöka Oskaka aquarium, kollat affärer och ätit mat ungefär.
Nu är klockan kvart över ett här i Japan så mer bilder och berättelser kommer när jag är hemma igen.

Akihabara.

Nu är vi framme i Tokyo! Vi kom hit vid 9 på morgonen igår japansk tid vilket är runt 2 på natten i Sverige. Sov högst en halvtimme på flyget så var helt slut när vi var framme med sminket utkletat i ansiktet. Efter att vi hämtat våra väskor och gått igenom passkontrollen väntade jag med våra väskor medan Alexander var på toa. Kommer då fram ett filmteam på tre personer som frågar om de får göra en kort intervju. Var så trött att jag knappt visste vad jag sa men försökte förklara att jag inte ville vara med samtidigt som de frågade vad jag gör i Japan medan kameramannen filmar. Ser framför mig hur det visas på japansk TV med dubbning.
Lyckades i alla fall sedan ta tåget in mot centrum och hittade efter en promenad vårt hotell ungefär 3 timmar innan incheckning. Gick och köpte dricka som vi satt och drack i en liten minipark tillsammans med alla män i vit skjorta och svarta byxor. Både jag och Alexander var så himla trötta så gick sedan tillbaka till hotellets lobby där vi satt och försökte hålla oss vakna med gratis wifi. När vi äntligen fått vårat hotellrum så duschade vi och sov sedan i 2 timmar. Gick sedan ut mot Akihabara som ligger rätt nära där vi bor. Försökte hitta något att äta men var så himla svårt att veta vart det fanns något vegetariskt så gick runt hur länge som helst innan vi bestämte oss för att bara ta något på väg tillbaka till hotellet. Gick in på något nudel-ställe där man skulle beställa via en automat och försökte förklara för servitrisen att jag är vegetarian. Gick sådär men lyckades tillslut beställa någon nudelsoppa som tyvärr endast smakade fisk. Skämdes när jag lämnade soppan orörd och gick därifrån. Tillslut gick vi till McDonalds för att jag var så hungrig och inte orkade leta något mer. Beställe någon grönsaksburgare och pommes men visade sig när jag fick den att det var en grönsaksburgare med kyckling, haha. Var så trött att jag inte orkade leta vidare så gick istället tillbaka till hotellet där vi somnade nästan direkt.
Är så svårt att vänja sig vid tidsskillnaden så vaknade typ vid 6 på morgonen idag. Blev i alla fall glad av frukosten som erbjöd bland annat toast och juice, wiho! Efter frukosten gick vi till Akihabara igen där vi gått runt i flera timmar idag i olika butiker med anime-grejer. Blev så glad när jag såg något med Sailor Moon och köpte på mig ett iPhone-skal, liten figur och en penna. Försökte sedan hitta en vegansk restaurang som vi kollat upp inann men hittade den inte :( eller så var det stängt. Hittade istället ett pastaställe där jag äntligen fick en riktig måltid som jag inte fått sedan vi åkte ungefär. Tog sedan tunnelbanan till Ginza där det mest var massa höga byggnaden mer olika stora märken. Skulle till Apple store för att köpa en adapter till min dator. Var typ 100 människor som jobbade där som hjälpte alla i butiken. Skulle försöka åka hiss upp till andra våningen men vet inte hur den hissen var konstruerad så hamnade istället på fjärde och sedan på tredje våningen där det typ hölls någon föreläsning innan vi äntligen kom ner till andra våningen. Åkte sedan hem för att vila fötter och ben och somnade och sov fram till halv 8. Nu är klockan 9 och vi är båda så himla trötta att vi knappt orkar röra oss från sängen. Tänkte vila upp oss inför imorgon då vi ska åka till Ghibli museet. Blir så stressad för är så mycket jag vill hinna se när vi är här. Har inte ens varit i Shibuya än! Har i alla fall fem hela dagar kvar här i Tokyo så ska väl ändå hinna med det mest.
Blev himla långt det här inlägget, hoppas ni orkar läsa. Ha det fint så länge!

-

I onsdags hade vi opponering för våra kandidatuppsatser och lyckades dra mig dit trots feberyra och förkyldning. Var en sån lättnad när den var över så gick med två från klassen på en öl efteråt för att fira. Ska få kommentarer av min examinator nästa vecka och sedan lämna in ändringar av uppsatsen efter att jag kommer hem från Japan, så känns skönt att slippa tänka mer på den nu. Så konstig känsla att man i princip är klar med skolan för sommaren nu. Önskade dock att jag hade lite mer ork att peppa upp mig inför resan och inte ligga i sängen och snora halva dagarna.
Igår tog jag mig ändå in till stan och fixade allt sånt jag behövde göra innan resan som att lämna in mobilen, växla pengar och köpa nödvändigheter. Firade att jag lyckades med allt detta med en kebabpizza utan kebab.
Mitt i all stress och sjukligheter ringer vårat bostadsbolag och säger att de har en ledig 3:a nära vårat område, så nu om typ 2 timmar ska vi gå och kolla på den. Håller tummarna för att den är fin och bra! Sedan bär det av till en kusins student och sedan iväg till mina föräldrar. Kommer antaligen inte blogga mer innan vi åker på söndag om jag känner mig själv rätt så nästa gång det kommer en uppdatering är det nog från Japan. Om jag nu har tid att skriva där. Hej så länge!

 
 

Ticket to Ride, andra långdagen och mors dag.I fredags frågade Johanna om jag och några vänner ville hitta på något eftersom Line och hennes kompis var hemma från Brighton. Jag bjöd därför in hela gänget på Ticket to Ride som tog hur lång tid som helst att spela eftersom vi var 10 personer och hela tiden glömde av vems tur det var.
Dagen efter var det andra långdagen som vi åkte till på kvällen när det slutat regna. Åkte sedan hem till Astrid och Johan innan vi begav oss till andra långdagens efterfest där vi såg Joy spela.
Söndagen och mors dag spenderades ute hos mormor på öarna och sedan med familjen på Holy Cow.
Har nu dragit på mig halsont och huvudvärk lagom till den mest stressiga veckan ungefär. Ska försöka lyckas plugga idag för imorgon är det opponering på våra kandidatuppsatser. Sedan är det så himla mycket som jag måste hinna göra innan jag åker till Japan på söndag som typ handla massa saker man behöver ha med sig, växla pengar, tvätta, packa, lämna in min mobil för utbytning av kamera, gå på student, gå på picknickfestivalen, färga håret och eventuellt rätta till fel på min tenta efter opponeringen. Herregud.

RSS 2.0