Japan 11 juni.

Den 11 juni åkte vi äntligen till Shibuya som är typ som Tokyos centrum och fullt med shoppingcentrum, karaokebarer och restauranger. Här står hundstatyn Hachikō som tydligen är en vanlig mötesplats.
Vi gick över det kända stora övergångsstället.
Sedan gick vi först till shoppingcentret Shibuya 109 där det mest fanns kläder med bling bling eller käder med söta saker på. Även om vi inte hittade något att köpa så åkte vi genom alla typ 100 våningar. Gick sedan vidare till andra klädaffäer och shoppade lite. Gick även in i shoppincentret Tokyu Hands som var så himla bäst. Var hur många våningar som helst med massa pysselsaker, kökssaker och allt annat man kan komma på. Sämsta var dock djuravdelnignen där det fanns några stackars kaniner och andra djur i små burar :( Men kan rekomendera er att besöka affären om ni är i Tokyo. Finns även i Osaka och Kyoto som vi besökte senare under resan för jag kunde inte få nog av den affären.

Efter Tokyu Hands var vi rätt trötta och gick förbi ett Kirin beer-ställe med uteservering som såg lockande ut så bestämde oss för att sätta oss där ett tag. Fick stå i en kort kö och sedan blev vi införda i något litet rum där det spelades upp någon film hur de brygger ölen och där man fick smaka på det som de gör ölen av tror jag? Var inte alls beredda på att hamna där eller vad vi ens gjorde där men tillslut öppnade de dörrarna till baren.

Efter ölen gick vi en sväng till en stor Muji-affär som låg bredvid. Älskar verkligen Muji och önskade att det fanns ett större sortiment här i Sverige och inte bara en liten avdelning på Åhlens. Efter att vi var klara där gick vi vidare över en bro för att gå bort mot andra affärer som vi hade kollat upp.

Besökte till exempel Kiddyland som är en stor leksaksaffär med till exempel prylar med Ghiblifigurer, Sailor Moon, Harry Potter och Mumin (som det finns hur mycket som helst av i Japan). Gick ända bort till Harajuku men eftersom vi var hungriga så bestämde vi oss för att ta den delen en annan dag.
Tog sedan tunnelbanan en bit bort för att äta på ännu en vegetarisk restaurang som vi kollat upp. När vi väl kom dit var stället stängt :)))) Gick runt för att leta efter något annat och såg att en restaurang serverade vegetariska hamburgare och började nästan gråta av lycka men visade sig att även de skulle stänga precis :)))) Gick sedan hur länge som helst för att leta efter något annat men hittade inget alls som var vegetariskt så hittade tillslut en tunnelbanestation där vi tog tåget tillbaka till Shibuya och gick in på första bästa billiga pastaställe.
Sedan var säkert klockan nästan tolv på natten så då åkte vi hem och vilade våra ömma fötter efter allt promenerande under dagen.

Postat av: sara

ni verkar vara ett så himla fint par(????)???? läst några andra av japan-inläggen och ni har festat hela natten! skulle vilja det med endast 1 annan person, verkar asmysigt.

Svar: men tack!! <3Ja, att festa med endast 1 annan kan ändå vara skönt ibland.
Linnéa Saaranen

2015-09-28 @ 20:07:56
URL: http://piratn.blo.ggNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0