Linnéa Saaranen är...

- i Stockholm.
- avundsjuk på hela min praktikplats.
- trött.
- förväntansfull.
- förvirrad.

Tänkte fortsätta skriva mer på listan men om ni läser punkt tre och fem igen så förstår ni varför jag inte gör det. Lovar att skriva fantastiska och kreativa inlägg så småningom när dessa två punkter är borta från min lista.

LSP.

Vill du och ditt band vara med på mitt och Sannas projektarbete under våren?
Klicka här

The good life.

Det är kallt här och snöar gör det med. Kinderna fryser till när man går ut.
Igår åkte jag och Kim för att titta vart min praktikplats låg. Stötte sedan på de jag ska praktisera hos på vägen ut och de pratade om att de inte sovit något eftersom de håller på med en pitch. Inatt ska de tydligen också sitta uppe hela natten så imorgon ska jag komma dit igen.
Lollo slutar inte förrän om två timmar. Vad ska man ta sig till?


Göteborg - Stockholm.

Igår började min resa mot huvudstaden. Vid två fick jag skjuts in till Göteborg och bestämde mig för att köpa en sub. När jag köpt min macka tänkte jag sätta mig en stol vid långbordet längst in. Några platser bort sitter en tjej på tjugo år och på bordet bredvid satt det en dam. När jag börjar gå mot bordet sprutar tanten ner tjugoåringen med en konstig parfym och börjar spruta ner hela rummet i konstiga rörelser och när jag tittar på hennes bord ligger det ingen macka utan massa konstiga parfymflaskor, rökelser och pulver. Jag fortsätter gå mot bordet och då kommer damen fram och tittar på mig och nästan skriker "Dirtyyyy!" åt mig och börjar sedan rensa bort papperna som ligger på bordet där jag ska sitta. Jag sprang där ifrån med mina resväskor och jag tror hon började spruta sin läskiga bruna parfym efter mig eftersom jag kände att jag stank av den hela dagen.
Tåget skulle gå vid fyra men eftersom det var kaos på centralen men urspårning, snökaos och förseningar stod det tillslut att det skulle gå vid sex istället så jag kommer inte på något annat än att vänta. Kvart över fyra ändras tiden helt plötsligt till tjugo över fyra och jag och andra springer till plattformen där inget tåg befinner sig. Efter massa tidsändringar och spårbyten sätter jag mig äntligen på tåget kvart i fem och efter en timme början den rulla ut. Väl i Laxå säger de att vi står i kö mot Hallsberg där det är mest kaotiskt och får stå stilla i flera timmar och när vi väl kommit in i Hallsberg får vi stå där ända till fem på morgonen. Kändes kul att veta att man bara kommit halvvägs efter ungefär elva timmar. Klockan kvart i åtta rullar vi i alla fall äntligen in på stockholms central. Egentligen skulle jag vara framme vid nio kvällen innan.
Idag har vi mest tagit det lugnt, handlat och lagat mat. Får hoppas att snön hinner försvinna lite till mars så jag kommer hem också. Femton timmar tåg orkar jag inte igen.

-

Nu är det redan torsdag. Känns inte alls som om jag har lov utan mer att det bara är en vanlig helg. Började lovet med att stänga in mig och tittade på film ungefär. Sedan igår så åkte jag och Sanna in till Göteborg och tittade affärer. Skulle egentligen tittat runt i massa loppisar men har inte direkt koll på vilka som är bra och vilka som har öppet onsdagar så vi gick bara till myrorna och andra vanliga affärer.
Idag har vi haft en sy-dag och sytt lite olika grejer. Sanna klippte och hade sig i massa av hennes kläder och jag sydde upp och in ett par gamla gråa byxor och sydde igen alla mina hål i strumpbyxor. Så punkig är jag inte att jag går runt med hål i dem. Fast hålen var mest vid tårna och hälarna vilket kanske inte är så punkigt ändå, haha.
Imorgon blir det troligen till att fika med fina människor och sedan på lördag åker jag till stockholm och blir borta en månad.
Känner mig lite ledsen över att jag knappt fotat någonting på senaste tiden. Får bli ändring på det! Här har ni i alla fall en snygg mobilbild på min nyinköpta vårjacka.


Ensam dag. Fåglar sjunger, man är glad.

Nu har jag en veckas lov. Har vart duktig och duschat, ätit frukost, bäddat sängen, gjort ordning i garderoben och lagt in alla kläder fint och städat i rummet. Borde kanske vara ännu duktigare och laga något gott till min middag med mig själv.. Pastagratäng med pastagratäng + kosttillskott kanske?

Hur man än beter sig är det kört.

Det är alltid trevligt när man sitter uppe till ett på natten och tränar på ett prov och sedan försover sig dagen efter i tre och en halv timma och missar provet. Sanna var i alla fall snäll och ringde och väckte mig så hann med mitt andra prov i alla fall.
Har nu ett lov framför mig att fördriva. Kommer sitta och rulla tummarna och kanske se på någon film om jag har ork att gå upp ur sängen. Ungefär så känns det. Imorgon ska jag i alla fall ta mig ut och se på hästarna som ska vara med i P3 live session som jag fick reda på idag att jag vann inträde till. Grattis Linnéa.

What you think you can not say, and what you feel you can not show.

Helt meningslös dag.
Måste gå till skolan för en lektion om en timma. Självklart den mest jobbiga och tråkigaste. Resten av dagen måste jag sitta hemma själv och plugga till proven imorgon. Känns lagom uppmuntrande.
Fick ett ja från praktikplatsen igår i alla fall vilket känns bra.. men vad blir som man tänkt sig?

-

Sitter nu åter igen och väntar på mail. Är nervös över det slutliga beskedet om jag får praktikplatsen eller inte.
Har tittat på Amelie from Montmartre ikväll och funderat på om jag borde läst franska istället för spanska? Är väl kanske lite försent att ändra sig nu efter alla dessa år, haha.
På tal om spanska så missade jag dagens lektion på grund av att jag försov mig. Känner att jag är för trött för att gå upp på mornarna, men imorgon är jag i alla fall ledig och på torsdag har vi endast en lektion. Ännu bättre är lovet nästa vecka. Fast det tråkiga är att jag inte vad jag ska göra med all ledig tid, men det kanske är bra?
Filmtips välkomnas!


Lost in translation.

Igår var det Man tänker sitt och Coffe and Cigaretts som gällde och idag blev det Lost in Translation. Mycket fin film måste jag säga.. även de andra också. Kände verkligen att jag valde rätt film för kvällen.
Jag har fått en sån lust att göra någon film, men för att göra det behöver jag bra idéer och en bra filmkamera. Önskade att jag kunde köpa båda på blocket för några hundringar.
Det är underligt hur olika känslor kan komma och gå som de vill. Ibland kan jag sitta och titta på gamla sms eller annat som folk skrivit. Jag brukar ha så starka känslor för sånt och när känslan håller sig kvar sparar jag dem så länge känslan försvinner, för ibland blir det så. Detsamma gäller sånt jag brukar sitta och skriva.. vet inte riktigt vad man ska kalla det, poesi låter för avancerat. När jag inte har känslan kvar brukar jag ibland riva sönder dem eller radera dem. Det brukar kännas bra eftersom vissa känslor önskar man att man inte hade.
Borde man kanske sova?

Someday, someday.

Petter Seander och Daniel Gillbert spelade i kungsbacka igår och jag och Sanna åkte dit. Är så trött på att tågen är försenade jämt, men vi hann och hittade dit tillslut efter 20 minuter längre tågresa. Fina spelningar att titta på i alla fall. Åkte sedan vidare till kortedala efter att jag väntat på Kims 40 minuter sena tåg och ja.. det blev väl en intressant kväll hemma hos Jonatan.
Mamma verkar vara lite extra glad idag eftersom det är melodifestivalen ikväll. Jag tror jag ska åka och hyra Man tänker sitt istället.

This spring.

Jaha, fredag imorgon? Nästa vecka är sista veckan innan sportlovet och därefter åker jag upp till huvudstaden och är praktikant i fyra (eller fem) veckor.


There she was, the women of my dreams,
not only beutiful, she was Finnish.
I asked for her number,
we could go out for a beer.
I´ve got a husband and a son, she said,
but we could still be friends.
Yeah, big chanse. It never works out well.

-

Brevlådan var fullproppad med paket idag. Fick tre stycken gröna påsar med massa kort i varje. 680 bilder hade jag beställt så har nu suttit och sorterat dem. Är kort tillbaka till 2007 så man får upp många minnen, fint!
Fick även en datorsladd så kan nu använda Kims bärbara vilket känns rätt skönt. Pappa fick även ett paket på posten av Lollo (den bästa dottern som hon kallar sig) eftersom han fyller år idag. Har firat med god fika och catwalk från pappas sida eftersom han nästan fick en helt ny garderob.
Håller nu på att göra en partylista på spotify, mycket fint!

I need some fine wine and you, you need to be nicer.

Det kanske är dags med en ny lista ändå. Klicka på bilden så kommer du till min lite nostalgiska lista som är blandad med lite halvnytt och lite halvgammalt.

Jag har sett dina pupiller växer när du är med mig.

Nu är jag nervös. Nerverna alltså.
Min 2010 lista livar upp i alla fall. Den håller fortfarande.

Väntar.

Idag plingade det äntligen till i min inkorg. Fick svar från en parktikplats jag sökt till och de vill träffa mig i stockholm nästa vecka. Får se hur det blir, hoppas att det fixar sig och att jag får platsen. Det vore det bästa.
Nu till helgen hade jag tänkt se Man tänker sitt men det blir inte av. Får se den en annan dag istället helt enkelt. Vad som händer istället i helgen får vi allt se.. Götet får i alla fall finbesök av Kim och Tim.
Nu ska jag fortsätta vänta på mail, post, helg och annat fint.. precis som vanligt då.


RSS 2.0