-

Idag åkte jag in till stan där jag var kulturell och besökte tre olika museer med Lollo. Vi hann med världskulturmuseet, Röhsska museet och naturhistoriska. Svimmade nästan av när vi gick bland de uppstoppade fåglarna. Tigerungarna var dock söta medans minken fick mig att skrika till.
Jag hann också följa med Sanna för att köpa way out westbiljett och till min besvikelse hade de inga Jamie T-vinyler inne. Syyyynd säger jag medans min plånbok hurrar.
Nu borde jag egentligen packa färdigt till emmaboda men har ingen speciell lust till det. Känns lite tråkigt att packa själv och Kim kommer inte förräns tidigt imorgon. Syyynd säger jag som kommer få sova själv inatt.


Scrubs = mardrömmar?


Igår tittade jag på ett scrubsavsnitt som handlade om att Carla var gravid men trodde inte det för hon väntade inte tillräckligt länge för att se att färgen ändrades på graviditetstestet och tillslut visste alla om det utom hon själv.
Idag drömde jag en dröm som jag tror har lite med det scrubsavsnittet att göra. Drömde nämligen att jag gjorde ett graviditetstest och det visade sig att jag var gravid och blev helt förtvivlad eftersom jag ville gå klart medieprogrammet och det kunde jag inte om jag hade barn. Sedan vaknade jag ur drömmen och pustade ut i några sekunder. Sedan somnade jag om och kom tillbaka till drömmen där jag sa åt alla att det bara var en dröm och att jag inte alls var gravid. Sedan tog jag ett test igen och det visade sig att jag var gravid ändå. Har nog aldrig vart så förvirrad som när jag vaknade för andra gången. Trodde nästan ett tag att jag faktist väntade barn. Drömmar kan vara konstiga.


Jamie T.

Letade igenom massa gamla kläder förut för att se vad min garderob hade att erbjuda. Hittade min Jamie T-tröja och fick en sån känsla att lyssna på honom. Såg att de säljer hans nya EP på bengans på vinyl. Känner mig lite sugen på att köpa.


And when he comes around, he says I always look so down.

Idag fortsatte vi målningen i min fasters affär. Pappa hjälpte till och målade det gråa som behövdes och jag och Sanna målade tegelsten och sprayade coola saker, haha. Tuffast är nog att det står rock. Bilder på resultatet finner du längst ner i inlägget.
Just nu sitter jag i sängen och äter pommes pinnar för mig själv och känner mig lagom fet.. men gott är det!
Fick ett av mina städryck inatt och började städa skrivbordet och väggen ovanför. Det slutade som alltid annars att hälften av sakerna åker tillbaks på skrivbordet efter att jag lagt allt i sängen och det plötsligt är jättesent och jag vill sova. Jag har faktist saknat mina sena städryck lite. Händer allt för sällan.
Funderar på att ta och titta på True Bloodavsnitt men har inte riktigt bestämt mig. Saknar faktist deras svenska som de pratar ibland, haha. Speciellt de som inte är svenskar egentligen.

Satt och gjorde fula animationer förut. Ibland är min tuffhet nästan skrämmande.
Målningen till affären Elvis & Elina.


Dagens låt: The Subways - Mary
En låt som väcker minnen från förr.

I'm the one that picked the apple tree.

Har haft wolfmothers låt apple tree på huvudet ett bra tag nu. Ser fram emot att se dem på way out west. Men innan dess är det emmaboda som gäller. Jag och kim drar dit på onsdag. Någon mer som ska dit eller på way out west?

Bilder från förra årets way out west som jag hittade.


19 Juli.Don’t wanna write another protest song, cause the list I made would be much to long.

Känns ibland som om jag skriver för ofta i min blogg och ibland för sällan. Det tycks bli färre som läser inläggen om man skriver för många. Vet inte riktigt hur jag ska hitta en bra balans. Sen är ni dåliga på att kommentera.
Sitter nu på mormors golv och lyssnar på The Slaves. Hela vägen hit lyssnade jag på olika låtar som påminde mig om 2006, därför gjorde jag en spelningslista med låtarna som jag hade på repeat på gamla goda tiden. Du kan lyssna på den här.


Bild från någon sommardag på skansberget.

Save me from yesterday.

Någon snäll person som har albumet Save me from yesterday med The Slaves och kan skicka det?
Fick en riktigt 2006-känsla och upptäckte att jag endast hade tre låtar från albumet på iPoden.


-

Idag drog jag mitt kort, knappade in min kod, tryckte på OK och sen hade jag en way out westbiljett i handen. Det sved, men ack så värt.
Imorgon blir det grillning vid skansberget där vi ska fira att Sanna fyllt 17. Jag och Klara var där idag och förfestade med kakor och en billig kopia av hallonsoda. Vi kom fram till att inget slår orginalet. Om det ska vara hallonsoda så ska det vara äkta. Fick dra till med fin engelska också eftersom en man kom fram och frågade om det fanns en chans att han kunde se havet idag eftersom han inte ville se älven mer. Jag försökte förklara vägen medans jag funderade lite varför han ville åka till havet en lördagskväll då det regnar ute.

High heels have got me falling down on my knees.

Igår fick jag ytterligare en skiva till min bd-samling. En skiva som egentligen redan skulle vara min men låg inte i fodralet sist jag fick den. Sen såg vi I taket lyser stjärnorna hos bd-langarn.
Idag ska jag och Lollo in till stan och kanske se brüno.


They are hypocrites so fuck them too!

Nu är jag ensam. Känns som om det var längesen man hade en dag som den här. Sitta och äta, lyssna på musik och spela gitarr i sunkiga kläder.
Var och lämnade av Kim vid bussen idag eftersom han skulle till Säffle. Sedan åkte jag till min mosters affär för att prata om hennes skylltfönster. Ska försöka komma på hur man kan göra iordning det. Känns som om jag inte har någora bra idéer alls, men får se hur jag gör.
Någon mer än jag som får extrema ångestattacker över saker man gjort eller inte gjort? Det finns så mycket saker jag ångrar att jag inte gjort och saker jag ångrar att jag gjort. Ibland förstår jag mig inte på mig själv. Hur kan man lyckas så jävla illa ibland och hur kan man göra vissa saker? Men visst, jag tror lite på det där med att dåliga saker kan leda till något bra. Man får väl helt enkellt leva med sina misstag.
Sen vill jag meddela er om att jag vill flytta.

http://open.spotify.com/track/5jqCKzKiTAUXe10XRDzDeu


Host - snark.

Nu sitter jag i sängen och hostar medans Kim ligger bredvid mig och läser en bok. Han är fin.
Jag vill inte ha hosta och vara förkyld längre. Tror det är svininfluensan som smyger sig på och om det inte är den nu lär jag väl få den i höst.. peppar peppar.
Var och såg Harry Potterfilmen idag eftersom det var premiär. Jag måste ju hålla kvar min status som harry potterfreak. När vi kom dit var det två stycken som satt på två av våra platser så Lollo sprang och hämtade en SF-tjej som tittade på deras biljett och förklarade för de två kvinnorna att de inte skulle se filmen idag utan imorgon. De såg väldigt paffa ut där de satt med sin popcornmeny och fel biljetter och reste sig tillslut och gick.
Tycker i alla fall att filmen var rätt bra. Finns många roliga scener och den var snygg. Men självklart finns det saker som inte stämmer med böckerna och sånt stör man ju sig lite på. Tycker det var fel att sätta in scenen när kråkboet började brinna (som tydligen skulle ge filmen mer action enligt GP) och sedan är Dumbledore helt flamsig och lite för.. galen för att vara Dumbledore.
Imorgon.. eller idag eftersom klockan är mycket, ska vi ta släktfoto med pappas hela tjocka släkt. Tycker hans syskonskara är rolig, nästan som en ramsa, haha. Timo, Tuomo, Tapio, Telle, Teija och Tarja. Man undrar vilken fantasi mina farföräldrar hade. Har i alla fall fått en finne på kinden dagen till ära men eftersom hela fotot kommer vara fylld med finnar hoppas jag att inte alla kommer lägga märke till just min.
Nu har Kim somnat här bredvid så jag ska ta och göra detsamma. God natt!


Hultsfred.

Nu är jag hemma efter fem nätter i tält på hultsfredsfestivalen. Som alla andra blev jag sjuk men annars har det vart fint. Missade inte något band alls jag ville se förutom Frida Hyvönen eftersom hon spelade samtidigt som SMK, men annars såg jag allt jag ville. Några som var trevliga att se på var The Killers, Franz Ferdinand, Klaxons, Hello Saferide, Markus Krunegård, Maia Hirasawa, SMK, Lars Winnerbäck x2, The Gossip.. nu känner jag att jag börjar rabbla upp alla banden vi såg på vilket inte var meningen men många band har vart värda att se på.
Festivalen var mycket lerig och blöt men eftersom jag och Kim köpte ett sånt grymt tält fick vi endast fem droppar vatten in i vårt tält vilket vi är rätt stolta över. Jag måste även skryta lite över att vårt tält var det mest välstädade på hela campingen. I slutet blev det dock lite jobbigt när man var sjuk, saknade riktig mat och inte pasta med sås som var tillagat på ett triangakök och saknade en riktigt säng, dusch och toalett. Nu är det snart emmaboda också vilket ska bli fint eftersom jag aldrig vart där innan. Känns som om det kommer bli lite mindre och mysigare. Sen är det synd att det inte blir något Rip It Up det här året vilket är den mysigaste och minsta festivalen jag besökt. Men nästa år, då blir det party.
Bilder från festivalen kommer när jag framkallat engångskamerorna.

Skepp o'hoy!

Idag åker jag och Kim till Hultsfred. Hej då!

-

Lördag 4 Juli.
Middag med släkt på Hönö.
Fredag 3 Juli.
En kväll på Skansberget.


Broder Daniel Forever.


Var på Galapremiär för Broder Daniel Forever på Draken.

Kim och Maja.

Kalmarfolket var på besök.

Jag var charmigast i hela stan.

Mimi och Jeni.

Bandet var på plats.


-

Under de senaste dagarna har jag vart ute hos mormor på Öckerö. Jag och Lollo hjälpte pappa i trädgården vilken var kämpigt eftersom det var ungefär 30 grader ute medans man gick fram och tillbaka med skottkärran och krattade, men det funkade. Vi cyklade också och bada nästan varje dag och det är skönt. En annan sak vi gjorde var att titta igenom mormors gamla garderob. Jag hittade en fin gul väska som jag fick och även en feskarmössa, så nu slipper jag låna Kims. Min mormor är snäll.
Nu väntar jag på att gå ner till bussen och möta Kim som kommer hit. Imorgon ska vi nämligen på galapremiären för Broder Daniel Forever. Ska bli en fin kväll. Får hoppas att det var värt att sitta ute i femton timmar i helgen.


RSS 2.0