Gott nytt år!

Nu är klockan runt 15:00 Det betyder att det endast är nio timmar kvar tills det nya året börjar. Jag vet inte ritkigt om jag är glad, ledsen, förväntansfull, panikslagen, orolig eller överlycklig över att det ska bli nytt år. Och nu ska man ju lämna det som vart bakom sig och "börja om på nytt och ta nya tag". Jag kommer nog inte börja om på nytt men kanske börjar tänka på det dåliga som hänt under året och verkligen lägga det bakom mig. Ska försöka med det i alla fall.
Jag har ju redan gjort en lista i bild där jag har med det viktigaste händelserna för varje månad, så där står ju vad som hänt hela året, men det största som hänt och det som man kommer att minnas från 2008 är nog att jag träffade Kim, var i London och alla festivaler.
Sen är det ju det där med nyårslöften.. har inte tänkt på det så mycket och jag kommer aldrig på några bra. Men några saker jag ska försöka uppnå det här året är:
- Kunna hantera mina pengar på ett bra sett.
- Få bra betyg och göra bra ifrån mig i skolan.
- Inte se tillbaks på dåliga saker som hänt.
- Gå på festivaler.
- Inte tänka så negativt om skolan.

Och så har vi ju också musiken 2008. Jag gör en liten lista på de bästa nya skivorna enligt mig.Caligula (Hästpojken)
Föll direkt för Shane McGowan som spelades på radion och laddade genast ner skivan. Ett album som snurrat i min spelare enda sedan den 15 mars då jag köpte skivan tills nu i slutet av året. Klockrent album med låtar som var och en blivit en favorit.Försent För Edelweiss (Håkan Hellström)
Underbart album med Håkan som ofta kommer påminna mig om 2008. Håkans spelningar på festivaler, slöa dagar i sängen med skivan spelandes i bakgrunden och kärlek är skivan för mig.More Modern Short Stories From Hello Saferide (Hello Saferide)
Första gången jag hörde skivan var i sängen med Kim då den spelades på vinyl som jag fick när jag fyllde år. Låtar som Anna, 2008 och 25 Days har verkligen gått rakt in i hjärtat.Konk (The Kooks)
En skiva som spelats otroligt mycket hos mig under sommaren. Skivan innehåller otroligt bra låtar och jag tror nog att det är precis som Caligula att alla har vart en favorit under året.

Sen har jag även andra bra album som jag kanske inte lyssnat lika mycket på men ändå är något speciellt:
Markusevangeliet (Markus Krunegård)
Falling Off The Lavender Bridge (Lightspeed Champion)
Leaving On A Mayday (Anna Thernheim)
Från Och Med Nu Och 20 Dagar Framåt (Almedal)

Timo.

Idag åkte jag och Kim in till staden för att kika lite på kläder. Folk var galna som jag trodde. Men jag hittade ändå två T-shirts och ett par jeans och Kim hittade ett par jeans och en tröja.
När vi kom hem blev det så att vi blev sittandes framför körslaget och eftersom Timo skulle vara med och representera Göteborg tänkte vi att det kunde blir lite underhållande. Vi blev sittandes programmet ut och efter att ha hört allas körer var nog Eriks och Timos de mest underhållande. När det väl var utslagning var det just Erik och Timos kör som väntade på resultatet om vem som skulle åka ut. När beskedet väl kom att det var Timos kör som var tvungen att lämna tävlingen blev jag riktigt förbannad. Han var den roligaste och mest underhållande i tävlingen och det var en riktig tabbe att han åkte ut. Men det var väl som pappa sa "De där norrläningarna har ju inte så många kanaler som vi här i Göteborg. Det finns väl inte så mycket annat att se på".

Mellandagsrea.

Igår envisades Kim med att han tyckte att vi skulle gå upp tidigt varje dag, medans jag sa att jag ändå kommer vakna först och vara vaken tills jag skulle börja putta på honom tills han vaknar. Idag skulle jag och Kim gått upp vid nio. Klockan 11:35 vaknade jag medans jag fick putta igång Kim. Nu har han i alla fall duschat och vi kanske hinner in till mellandagsrean idag ändå. Nu är det ju inte så att det bara är Kim som är slö på mornarna utan det brukar vara att det är mig som alla brukar få dra upp.
Nu ska vi nog skynda oss lite så vi hinner in innan dom stänger. Jag längtar så efter att slåss om varorna med alla andra mellandagreanördar. Kommer bli tufft!

Linnéa 2008.

Jag tänkte att jag skulle göra en liten sammanfattning av året och det har tagit så jävla lång tid att göra den här så nu är jag helt utmattad, haha. Har försökt få in höjdpunkterna och slängt in en bild från varje månad och en liten textrad som påminner mig om månaden. Jag försökte att inte göra en sån där nuskajagberättaalltdåligtsomhäntunderåretochhurdåligtjagmåttinlägg. Jag hoppas att jag lyckades undvika det.

Januari: January 1st and it's already clear; It's gonna be another shitty year.
-Jag var mycket possitiv och hade stora förväntningar inför det nya året.

Året började lite halvt kasst minns jag. Orkade inte riktigt anstränga mig i skolan. Jag och Lollo kom lite spontant in på P3 Guldgalan och jag var och såg Kristian Anttila och Kusowsky. I slutet av månaden åkte jag och familjen till London.
Februari: Spinning, my head is spinning, Up and round and round!

Vi var i London och firade pappa och gick på Abbey Road. Jag och Lollo var och såg Kent i Trollhättan och jag var även på andra små spelningar. Jag antar att det var sånt som höll mig glad (haha, så nere var jag nog inte som det låter!).
Mars: Here comes the sun, do do do do.

Jag var och såg Mando Diao i Lisebergshallen. Våren började komma och jag blev glad. Var på flera signeringar: Hästpojken, Almedal och Håkan Hellström. Lollo fyllde 18.
April: Jag var ingen, du var aprilhimlen.

Jag och Sanna gjorde vackra videos och var på Fairfest. Var och såg Kusowksy och Håkan Hellström. Det blev fint väder och riktig vår! Jag blev glad när Henrik var på förstasidan i GP där det stod att Broder Daniel skulle spela på Way Out West. Jag träffade Kim första gången och vi var och såg Hästpojken i Fängelset.
Maj: Plötsligt hamnar man väl under en spårvagn, För Vasastan är som Chinatown.

Vi åkte till Scweiz och gick på dop. Var på Almedal i Fängelset och Hästpojken på Liseberg. Jag gick runt och var allmänt slö och väntade bara efter sommarlovet. Träffade Kimmmm och hängde med Sanna!
Juni:
Man måste upp och leva fast man faller isär.

Slutade högstadiet!!11 Gick på picknickfestivalen med Kim och Sanna och träffade vinkararmén. Gick på Kristian Anttila signering och åkte till Sannas sommarstuga. Firade midsommar med Kim och sanna och köpte festivaltält. Var och såg Timo på Liseberg med Sanna, Jenni och Lollo. Åkte iväg till Borlänge med Sanna och gick på Peace and Love och började direkt efter jobba på Arvikafestivalen.
Juli:
You, you are my valentine, in the back of my mind.

Fortsatte att jobba på Arvikafestivalen och jag och Sanna blev sjuka efter dessa drygt två veckor i tält och värme. Vi var en del hos mormor på Öckerö. Jag åkte till Säffle och gick på Rip it Up med Kim. Jag och Kim åkte sedan till Göteborg där vi träffade Adam Bolméus. Och Höstpojksduon gav även en tårta till Martin. Ödet för den tårtan är dock oklart. Här någongång lämnades även min svarta rosett ifred. Den ligger nu gömd i en av mina lådor.
Augusti:
Oh the world won't understand, it's left no time for us.

Det var Way Out West och Broder Daniel. Viktor och Erik gästade familjen Saaranen. Jag var och såg Kusowksy och Ram Di Dam. Putte fyllde 10 år! Började media på Alegymnasium. Jag åkte till Uppsala två gånger och jag och Kim gick på Popaganda.
September:
Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din.

Jag blev tillsammans med Kim. Blev BD-tjej med ett BD-märke på jackan!! Såg Kristian Anttila i Trollhättan med Lollo och Håkan på Liseberg. Åkte även till Säffle med Kim.
Oktober:
Du kanske tycker jag verkar borta i tankar... Och det kanske stämmer.

Linnéa fyllde 16 år! Jag fick en Kim i en låda och en nära-döden-upplevelse när jag öppnade dörren till Kims lägenhet och helt plötsligt befann mig på ett barnkalas. Träffade Lisa för första gången och blev invigd av henne. Andra gången jag träffade henne var hon grön och satt och käkade kladdkaka i Kims mörka kök. Tillbringade mycket helger och höstlov med Kim.
November:
Oh, you're so worth waiting for.

Var på Kristian Anttila på Fängelset med Kim, Lollo och Sanna och Anna Terheim signering med Lollo. Blev överraskad av Kim och tillbringade mycket helger med honom.
December:
Baby, baby, you're lemon in my eye.

Månaden är inte slut, men snart. Har hunnit med att klara av en termin av gymnasiet, vart i Uppsala två gånger och firat jul och även påbörjat mitt jullov. Lollo blev även indieelit!


Beedeepopare_92, Öckerö och Säffle.


God Jul önskar Linnéa.

Nu är julen förbi ännu en gång. Har gått lite extra fort det här året tycker jag. Fast ändå känns det som om det är samma sak varje år, att man liksom tycker att den är förbi fort.
I julklapp fick jag:
- P3 Guldbiljett
- Påslakan
- Prynadsängel
- Skumtomtar och busskort
- Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din på vinyl
- Röd fjällrävenväska
- Hårddisk
- Lisebergskort
- Pengar
Imorgon kommer Kim till Ale och jag ser både fram emot mellandagsrean och inte. Jag skulle blir riktigt glad om jag hittade massa fynd, men åt helvete med alla galna människor som drar och slänger alla prylar åt höger och vänster och tror att de äger alla jävla affärer.
Känner för att ändra min layout på bloggen. Den känns tråkig. Några förslag?

Säffle.

Jullovet har börjat och här sitter jag med en popcornskål och julmust.
Jullovet började med att jag lite halvt spontant kom till Säffle i lördags och möttes i dörren av en halvt naken man. Jag tillbringade min helg tillsammans med denne man vars namn är Kim och vi hade det mysigt tillsammans. Vi kunde inte hålla oss länge med julklapparna så det blev att dela ut dom efter ungefär en halvtimme. Jag gav honom en P3 Guld biljett och Tom Waits "Blood Money" på vinyl, som han tidigare förklarat att det skulle vara årets orgasm att lyssna på den på en knastrig vinylspelare. Jag tyckte därför att det var en bra idé att köpa den. Sen tyckte min halvnakne man att jag var värd en spaweekend på Hotell. Så den nionde januari bär vi av till Varberg över en helg. Det kommer att bli underbart.
Idag tog jag i vilket fall tåget hem för att vi skulle klä julgranen hemma. Men till min besvikelse så ska vi inte göra det förrän imorgon. Kändes bra!

Flygande dumlepåse.

Det är rast och jag, Sanna, Hanna och Jenni går till ICA för att köpa lite godis eftersom vi tyckte att vi var värda det. Dock var jag trött och orkade egentligen inte gå den extremt långa vägen, men gick ändå. Till min besvikelse regnade det också.
Vi var i alla fall tillslut inne i affären och jag och Sanna blir som vanligt sugna på dumleklubbor och bestämmer oss för att köpa en påse med dessa mirakel tillsammans. Sanna tar påsen och ska plocka lite smågodis och säger "fånga!" och kastar påsen till mig utan att mina extremt snabba reflexer inte ens hinner uppfatta vad hon sagt och påsen hamnar på golvet. När Sanna är klar bestämmer sig även jag för att köpa lite godis och säger "fånga!" och kastar påsen till sanna. Till min förvåning fick jag ett riktigt sving på påsen som var lättare än jag anade och den flyger över Sannas huvud och bakom henne kommer en dam gåendes, och det första jag tänker är att den kommer hamna i henes huvud. Men damen var snabbare än jag trodde och påsen lägger sig lite väl perfekt mellan två varor i hennes rullvagn som hon har bakom sig och damen fortsätter att gå. Sanna ursäktar oss och tar upp påsen ur vagnen medans jag knappt kan stå på benen av skratt. Se så roligt man kan ha det i den lilla byn.


Och för en stund kände jag mig älskad.

Att uppleva känslan av äkta kärlek och att veta att personer älskar den för den man är känns underbart.
Jag har ingen ork alls idag. 3 timmars sömn, hostattacker så fort någon säger något roligt (och nej, dra inte ner på skämten tack! Hellre hostar jag än att deppa ner helt), massa prov att tänka på, saknaden och julklappsångesten trycker ner allt. Åh, vad jag skulle må bra av att vara i en famn nu, och uppnå den underbara känslan.


Saknaden.

Och så kröp sig känslan på mig igen, den starka känslan av saknaden. Man blir levande och ensam. Alla runt omkring försvinner, för vi bryr oss inte längre om dom. Vi kanske aldrig brytt oss men dom fanns i alla fall där innan.
Jag bryr mig bara om dig och musiken. Musiken som svider som ett öppet sår. En tår faller för varje ton, för varje textrad. Texterna vi gjort till våra, tonerna som skapar minnen om oss två.
Och min stad, min stad har blivit så grå. Den har vart grå enda sedan du blev en del av mig. Men jag väntar, jag kommer alltid vänta. Men en vecka kan bli för mycket, när man inte vill.

Let's go, Eskimo, Out into the blue!

Idag redovisade jag låten jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din på musiken. Det gick fint och jag är nöjd med mitt arbete. Sedan var det dags för julbord i skolan. Det enda som är värt att gå dit för egentligen är julmusten och att det finns ost till mackorna. Resten är ju bara massa kött och potatisgratäng. Jag tror min magsäck har krympt på senaste eftersom jag blev mätt på en och en halv köttbulle, lite potatisgratäng och en och en halv macka. Eller så var det bara lukten av all mat som gjorde mig mätt så snabbt. Efter maten var det slutredigering av våra filmer och vi blev klara tidigt och fick därför sluta en och en halv timme innan vi skulle sluta. Resultatet är dock en annan femma.
Imorgon är vi lediga och jag ska ge en kyss till den som har införskaffat oss dessa underbara halvdagar.
9 dagar kvar till jullovet.Vad är grejen med permobilen i videon till Shane MacGowan?

"Vi gick in i en permobilshop i London. Det var helt sjukt. De hade tusentals olika varianter, alltifrån enkla till superlyxiga. Vi valde en standardmodell."


Dance you little twat!

Åh! Jag är så trött. Jag är så jävla trött på bussarna som kör genom Ale. Idag stank det piss. Fyfan vad det stank. Det finns nog inget säte som inte är sönderrivet och det går knappt att räkna tuggumina som sitter överallt. Det är så svinigt och man får kvälvningar om man sitter långt bak för där är det som en soptim. Jag blir äcklad.

Det enda man har tid att tänka på är skolan just nu. Tittar igenom min kalender varannan minut så att jag inte glömt att göra något. Den här veckan har jag i alla fall bara Musikinlämning och redovisning och Expoprov. Men sen så måste jag även träna på de fem sakerna vi ska ha nästa vecka med. Jag kommer nog bryta ihop. Engelskan var skön idag i alla fall. Då gick jag, Sanna och Hanna och tittade på Billy Elliot. Det ska vi fortsätta med imorgon. Liv är en bra engelskalärare och förstår att man kan vara stressad och så ibland så hon låter oss göra sånna saker. Det är bra.

Min julkänsla börjar försvinna och jag vill gärna få tillbaks den! Annars får ni ta och ge mig sommar och festivaler.


En lördag som känns som en söndag.

Idag har Linnéa:
-Vaknat
-Ätit
-Pratat med Kim
-Övningskört
-Ätit mer
-Åkt till Älvängen och sett på Lucia
-Ätit chips (äter fortfarande)
-Pratat lite mer med Kim
Och nu hade jag tänkt att se på film.


5 december.

Nu är det fredag igen. Veckan har gått riktigt fort. Har inget planerat alls i helgen och det känns tråkigt men samtidigt skönt. Får väl äntligen sova ut riktigt och sedan behöver jag nog lite tid att plugga. Har lite inlämningar, läxor och prov till nästa vecka, någonting som jag känner att jag inte riktigt behöver just nu. Jag orkar inte riktigt skriva en lång text om saker och ting så nu kör jag på en lista över saker jag tänkt skriva om men inte blir annat än punktform.
- Idag vill jag vara 18
- Jag vill att det ska vara jullov nu
- Jag vill gå på festivaler
- Jag saknar Kim
- Jag känner mig stressad
Förövrigt har jag klagat på allt hela dagen och jag hoppas inte att det ska gå ut över andra.


16 days.

Äntligen har jag en dag då jag kan sova ut och ta min tid. Börjar inte skolan förrän halv ett och det känns underbart. Dock är det musiken som är inställd och det är mindre kul. Har precis käkat frukost och sitter och lyssnar på Hello Saferide. hennes nya skiva är så otroligt bra! Det är som en till Försent för edelweiss. Alla låtar är liksom bras på sitt egna sätt och jag kommer nog ha varende en som en favoritlåt. Just nu lyssnar jag på 25 Days och då inser jag hur mycket jag kommer sakna Kim dom här tre veckorna.
Igår tog jag och Sanna en sväng in till Göteborg. Sanna köpte vita leggins och knästrumpor eftersom hon är med i Ales Lucia. Får hoppas att hon blir Lucia efter all träning och alla uppträdanden dom ska ha! Själv inhandlade jag en fin sjal som jag velat ha efter att ha sett Kims och sedan en Kristian Anttila affisch som jag hitta för 10 spänn, nice! Sen så tittade jag efter en Fjällräven Konken väska och jag blev glad när jag såg att dom hade en röd. Den ska Linnéa önska sig i julklapp. Det där med julklappar är svårt. Jag har endast köpt till en och resten har jag ingen aning om vad jag ska köpa till dem. Nu kanske jag inte ska sitta här och slöa, ha en bra dag!


Ett kilo mjöl.

Tyckte bara att den här videon skulle finnas på min blogg.


Linnéa är stressad som vanligt.

Plugg plugg plugg plugg.
Att det alltid ska vara samma visa, att alla är så dumma och lägger alla prov, inlämningar och redovisningar på en gång.
Nu innan jullovet som startar den 19:e ska jag hinna med:
Matteprov, Programblocksprov, prgramblocksredovisning eller liknande, Engelskaberättelse, Musikredovisning och inlämning, Spanskaprov, och rörligbild- och ljudprov. Jag kommer inte hinna läsa på all, speciellt inte med min energi. Jag är trött och bara längtar, längtar, längtar, längtar till jullovet. Förövrigt fick jag inte Bild och form som individuellt val till våren utan fick Filmkunskap istället. Och det betyder att jag kommer sluta fem på onsdagar nästa termin och inte komma hem förrän tjugo i sex. Jag kommer dö. Dessutom får jag nervösa sammanbrott när jag tittar på tvåornas och treornas schema.

Helgen v.48.

Nu är helgen v.48 slut. Jag spenderade min hos min underbara Kim i Uppsala. Två tjejer satt inne på toaletten när jag kom och i övrigt var fredagskvällen mysig. När det väl var lördag, det vill säga den enda dagen vi kan träffas hela dagen, 24 timmar osv osv, gick vi upp sådär runt eftermiddagen och jag var vrålhungrig så Kim var snäll och sprang och köpte pizzor. Är det vad som kallas en "redig" frukost? Resten av dagen myste vi hemma, Kim spelade gitarr, lagade nudelwook, hyrde en film och köpte chips och julmust. Sen blev det söndag och vi fikade med massar fika som hon skickade med mig och hade en fin första advent tillsammans. Fin helg med andra ord.

 

RSS 2.0